Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
príprava
Suroviny
podľa chuti mrkva, zeler, cuketa, brokolica, karfiol |
|
1 kg |
|
300 g |
|
3 ks |
|
1 dl |
|
1 zväzok |
|
2 strúčiky |
|
podľa potreby na vyprážanie |
|
1/2 ks citróna |
|
alebo drvené |
|
1 PL s kuracou príchuťou |
|
Postup
-
1
Mrkvu nakrájame na 0,5 cm široké plátky, zeler a cuketu na 1-cm plátky, ružičky brokolice alebo karfiolu povaríme asi 5 minút v horúcej osolenej vode, sitkom ich vyberieme a ihneď ochladíme studenou vodou. Osušíme čistou kuchynskou utierkou.
- 2
Do troch misiek pripravíme: 1. múku, 2. vajcia rozmiešané s mliekom, 3. strúhanku zmiešanou s vegetou.
- 3
Zeleninu najprv obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Jednotlivé kúsky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Hotovú zeleninu kladieme na kuchynský obrúsok, aby sa zbavila prebytočného tuku.
- 4
Dip pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno pokrájanej jarnej cibuľky s cesnakom a ochutíme citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu