Zelenina v kruste s jogurtovým dipom

maggi - fotkamaggi, 9. mája 2013
Zelenina v kruste s jogurtovým dipom
Foto: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

 podľa chuti mrkva, zeler, cuketa, brokolica, karfiol
1 kg
300 g
3 ks
1 dl
1 zväzok
2 strúčiky
podľa potreby na vyprážanie
1/2 ks citróna
 alebo drvené
1 PL s kuracou príchuťou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu nakrájame na 0,5 cm široké plátky, zeler a cuketu na 1-cm plátky, ružičky brokolice alebo karfiolu povaríme asi 5 minút v horúcej osolenej vode, sitkom ich vyberieme a ihneď ochladíme studenou vodou. Osušíme čistou kuchynskou utierkou.

  2. 2

    Do troch misiek pripravíme: 1. múku, 2. vajcia rozmiešané s mliekom, 3. strúhanku zmiešanou s MAGGI Veggou.

  3. 3

    Zeleninu najprv obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Jednotlivé kúsky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Hotovú zeleninu kladieme na kuchynský obrúsok, aby sa zbavila prebytočného tuku.

  4. 4

    Dip pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno pokrájanej jarnej cibuľky s cesnakom a ochutíme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu