Zapečené strukoviny s obilninou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 8. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 8. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Strukoviny namočíme cez noc a uvaríme vo vode, najlepšie v tlakovom hrnci (môžeme použiť sterilizované strukoviny, ušetríme čas).
- 2
Obilniny sparíme vriacou vodou a potom uvaríme vo vývare. Strukoviny a obilniny zmiešame dohromady a dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom.
- 3
Zmes vložíme do zapekacej misky, posypeme syrom a zapečieme v rúre rozohriatej na 210°C. Podávame s pochúťkovou smotanou a so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu