Zapečené strukoviny s obilninou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 8. novembra 2015
Zapečené strukoviny s obilninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (fazuľa, šošovica, hrášok)
300 g varené (pohánka, pšeno, krúpy)
100 g
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Strukoviny namočíme cez noc a uvaríme vo vode, najlepšie v tlakovom hrnci (môžeme použiť sterilizované strukoviny, ušetríme čas).

  2. 2

    Obilniny sparíme vriacou vodou a potom uvaríme vo vývare. Strukoviny a obilniny zmiešame dohromady a dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom.

  3. 3

    Zmes vložíme do zapekacej misky, posypeme syrom a zapečieme v rúre rozohriatej na 210°C. Podávame s pochúťkovou smotanou a so šalátom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: