Abrakadabra fotorecept

dadaku - bez fotkydadaku, 16. februára 2015
Abrakadabra (fotorecept)
Foto: dadaku

Prečo taký názov? Určite poznáte ako to je,keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr.ja včera pečené mäsko plnené cuketou,mozzarellou a goudou a Zobraziť celý popisPrečo taký názov? Určite poznáte ako to je,keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr.ja včera pečené mäsko plnené cuketou,mozzarellou a goudou a ostalo vám ešte aj na druhý ďeň. Recept na mojom profile. Keď som bola ako dieťa u nás sa nevyhadzovalo jedlo a kým sa nedojedlo všetko, iné sa ani nevarilo.Ale mám tri deti a toto málokedy praktizujem v mojej domácnosti. Lenže niekedy sa dá urobiť z jedného jedla aj iné,pokiaľ sa dá tak nevyhadzujem a vyčarujem z toho ďaľšie jedlo.A dnes tiež..

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3-4 ks
1 ks zeleninová
100 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Z predošlého dňa mi ostalo pečené plnené mäso. Obalila som ho v trojobale,múka,vajíčka,strúhanka.Nesolila som nič. Keď sa mi olej rozpálil tak som obalené mäso ešte namáčala do zvyšného vajíčka,čo ostalo z obaľovania..opiekla som z oboch strán a vybrala na tanier nech troška ochladne.

    Abrakadabra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tento olej môžete oložiť,alebo odliať ako som aj ja urobila,pretože je iba z vajíčok a nie strúhanky a použiť z neho na osmaženie cibuľky a červenej papriky čerstvej. Nechať na panvici iba toľko na osmaženie..

    Abrakadabra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko som rozkrojila na polovičky,lebo bolo dosť veľké a aby bolo šťavnaté, vložila naspäť do panvice,zaliala vodou, prisypala som mrazenú zeleninu a dusila som 10minút. Potom som ho opatrne vybrala,zasa iba na chvíľku,zotrela som si dva malé surové zemiaky pridala som do nich asi 1dcl.vody a zahustila som šťavu asi 5-7min a trošku som ju prisolila,záleží na tom ako ste mali osolené mäsko,podľa toho sa dosolí a potom som mäso vložila naspäť do omáčky. Podávala som to s varenými zemiakmi. Na obedíku si pochutili a ja som nemusela nič vyhadzovať.. Dokonca si pytali aj na večeru,čo som bola milo prekvapená,lebo niekedy si myslím,že už nevedia čo by jedli... Dobrú chuť :))

    Abrakadabra (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Nic tam nie je take co by sa nedalo zjest.Vyzera to velmi chutne.5
dara2112
Aj ja praktizujem podobne sa snažim minut všetko si velmi šikovná .Jedine tak sa da ušetrit ked sa jedlo nevyhadzuje a ešte su všetci spokojni že nejedia 3 dni to iste
radost
múdro..chutne..šetriť..byť skromní-učiť deti-je viac než nutné..
kukulienka71
Bože baby, to sa nedá čítať:-( ja viem, že sú prípady, keď ostane z predošlého dňa, ale ako príklad by som to nedávala. Radšej uvar v ten deň menej, ako by si to mala na druhý deň ešte dvakrát tepelne upravovať. To je fakt abrakadabra:-) To jedlo, hlavne mäso už nemá ani svoju chuť ani výživnú hodnotu:-( Akože jesť sa to iste dá, ale variť treba hlavne preto, aby sme(a hlavne naše deti) jedli hodnotné jedlo, a nie aby sme nevyhadzovali. Menej je niekedy viac. Dúfam, že sa @dadaku , neurazíš, myslím to dobre. Si veľmi milá a šikovná, len by som prehodila výhybku v tvojej kuchyni. Veľa dobrých nápadov prajem!
evanaaa
Ako aj predomnou - načo už raz robené a ešte k tomu plnené mäso obaliť v trojobale ( a ak, tam by som už skončila) a ešte znovu - po tretí raz tepelne upravovať, teda dusiť? No, ale hlavné je, že sa zjedlo,inak, mne by nevadilo, ak by som toplnené jedla aj na druhý deň bez akejkoľvek úpravy.
mariamka
alebo hokus-pookus,, bez urazky, tiez neznasam podobne "peklo na talliri", ked uz, tak nejaky studeny salat z toho
cinka71
Aj ja recyklujem,nevidím na tom nič zlé,moji štyria hladoši zošrotujú všetko,čo navarím,a nerobím z toho vedu,treba všetko dojesť.Vždy som spokojná - navarila som na dva dni - a už ďaľší deň hrnce zívajú prázdnotou.Ale väčšinou varím viac,nech mám popri práci pokoj.Si šikovná a vynaliezavá gazdinka.A ako zvyknem hovoriť,nad ostatným sa pousmej.Peknývečer.
mariamka
@cinka71 nevnasaj do toho konfrontaciu, prosim,,, nikto rad vyhadzuje zysky, snazime sa varit usporne, ved Slovensko :), ale takto trikrat maso vymagat v oleji, to uz je nehumanne :)
tiginko
@mariamka že nehumánne... voči dávno umretému kusu mäsa pociťovať toľkú empatiu.... ty musíš byť v reálnom živote veľmi milá osôbka :-)
používateľ nemá avatar
123
123
no, niekedy sa "pritrafí" že sa toho uvarí viac ako sa v daný deň zje... keď niet doma "šrotovníkov" - a o tom viem tiež svoje.., vtedy je na pomoc buď mrazák, alebo tzv. recyklácia... zelenina či už čerstvá alebo mrazená, by tomu možno aj stačila.../ ale aj tak, najlepší zákusok je rezeň...- aj keď že vraj vééľmi nezdravý.../




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia