Foto: vio
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si kapustu na menšie pásiky, ktoré zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bobkový list a varíme do polomäkka.
-
2
Dokým sa suroviny varia, pripravíme si paradajky, podľa mňa sú chutnejšie bez šupky. Tie prekrojíme krížom tesne pod povrch šupky, dáme do hrnca, zalejeme a varíme asi 1 min. aby sa šupka trošku oddialila od povrchu. Potom ich zbavíme šupky a nakrájame na kocky.
-
3
Keď je kapusta polomäkka pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Varíme do mäkka.
- 4
Spravíme si zásmažku, podľa toho akú hustú ju chceme mať, z oleja, múky a prelisovaného strúčiku cesnaku, zalejeme mliekom a pridáme do polievky. Podľa potreby dolejeme ďalším mliekom. Varíme asi 5-7 minút.
- 5
Polievku dochutíme soľou, korením. Na koniec varenia pridáme nakrájané paradajky, prelisovaný strúčik cesnaku a varíme asi 2 minúty a podávame. Ja si pridávam ocot, niekedy aj kôpor až do taniera, pretože každému chutí inak. Dobrú chuť :)
- 4
Diskusia k receptu