Nepečené guľky
Nepečené guľky

Čokoládovo–pomarančové guľky

foodblogerka Jesika Žovinová
spolu s Kakawco+i, 27. decembra 2021
Čokoládovo–pomarančové guľky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12-14 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g (80 %)
1 PL
z 1 biopomaranča
1 ČL
1 PL
100 g mleté
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Datle namočíme do horúcej vody asi na 10 minút. Zatiaľ roztopíme nad parou čokoládu.

  2. 2

    Scedené datle dáme do mixéra s roztopenou čokoládou, kakaom, nastrúhanou pomarančovou kôrou, škoricou a orechovým maslom. Všetko spoločne rozmixujeme na pastu.

  3. 3

    Čokoládovo–datľovú hmotu dáme do misky a ručne premiešame s mletými orechmi. Rukami tvarujeme guľôčky (1 guľka = 20 g), ktoré obalíme v kakau, kokose či prášku z mrazom sušených malín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia