Čokoládovo–pomarančové guľky
foodblogerka Jesika Žovinová
spolu s Kakawco+i, 27. decembra 2021
spolu s Kakawco+i, 27. decembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
12-14 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
100 g |
|
50 g (80 %) |
|
1 PL |
|
z 1 biopomaranča |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 g mleté |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Datle namočíme do horúcej vody asi na 10 minút. Zatiaľ roztopíme nad parou čokoládu.
- 2
Scedené datle dáme do mixéra s roztopenou čokoládou, kakaom, nastrúhanou pomarančovou kôrou, škoricou a orechovým maslom. Všetko spoločne rozmixujeme na pastu.
- 3
Čokoládovo–datľovú hmotu dáme do misky a ručne premiešame s mletými orechmi. Rukami tvarujeme guľôčky (1 guľka = 20 g), ktoré obalíme v kakau, kokose či prášku z mrazom sušených malín.
Tiež nepečené guľky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu