Placka s kačacou pečeňou a jablkami
Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 31. mája 2017
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 31. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr zo zemiakov, vajíčka, múky, cesnaku, soli, korenia a majoránu pripravíme cestíčko ako na zemiakové placky, z ktorého upečieme 8 placiek s priemerom asi 10 cm. Kačaciu pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie rezance.
- 2
Pečeň opražíme na rozohriatom oleji, pridáme 1 jablko pokrájané na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme rozmixované paradajky a zalejeme 100 ml tokajského vína. Krátko podusíme.
- 3
Z druhého jablka vyberieme stred, narežeme 4 krúžky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C asi 5 minút. Použijeme ako ozdobu. Placky naplníme pečeňou, ozdobíme jablkami a bylinkami.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu