Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Placka s kačacou pečeňou a jablkami

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 31. mája 2017
Placka s kačacou pečeňou a jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 celé ks
100 ml
1 konzerva
2 ks
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr zo zemiakov, vajíčka, múky, cesnaku, soli, korenia a majoránu pripravíme cestíčko ako na zemiakové placky, z ktorého upečieme 8 placiek s priemerom asi 10 cm. Kačaciu pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie rezance.

  2. 2

    Pečeň opražíme na rozohriatom oleji, pridáme 1 jablko pokrájané na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme rozmixované paradajky a zalejeme 100 ml tokajského vína. Krátko podusíme.

  3. 3

    Z druhého jablka vyberieme stred, narežeme 4 krúžky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C asi 5 minút. Použijeme ako ozdobu. Placky naplníme pečeňou, ozdobíme jablkami a bylinkami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre