Zemiakový krém s jablkovou marmeládou
Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 14. októbra 2013
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 14. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpanú zeleninu orestujeme na olivovom oleji, pridáme víno, vývar, zemiaky. Zvlášť uvaríme divé korenie (bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie).
- 2
Po uvarení zeleniny a zemiakov rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a vývar z divého korenia a dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a citrónom.
- 3
Na masle orestujeme očistené jablko, nakrájané na kocky, pridáme trstinový cukor, vínny ocot a trochu vody. Necháme povariť 5 minút do sirupovitej konzistencie a pridáme estragón. Pri servírovaní pokvapkáme polievku tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu