Zemiakový krém s jablkovou marmeládou

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 14. októbra 2013
Zemiakový krém s jablkovou marmeládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
2 strúčiky
2 l
100 ml
200 ml
1 vetvička
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Ošúpanú zeleninu orestujeme na olivovom oleji, pridáme víno, vývar, zemiaky. Zvlášť uvaríme divé korenie (bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie).

  2. 2

    Po uvarení zeleniny a zemiakov rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a vývar z divého korenia a dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a citrónom.

  3. 3

    Na masle orestujeme očistené jablko, nakrájané na kocky, pridáme trstinový cukor, vínny ocot a trochu vody. Necháme povariť 5 minút do sirupovitej konzistencie a pridáme estragón. Pri servírovaní pokvapkáme polievku tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu