
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...

Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k...

Voňavá pečeň vo forme
Dnes som sa inšpirovala spomienkami na podobný, ešte neskúšaný recept. Výsledok ma milo prekvapil.

Linecké roládky
Klasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý malinovo-ríbezľový džem....

Dubajský cheesecake v pohári
Rozdrvené maslové sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Krémový syr vymiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým...

Diétna čučoriedková marmeláda
Recept na chutnú marmeládu nám poradila televízna a rozhlasová moderátorka Eva Pribylincová.

Syrová polievka
Vodu dáme variť spolu s polievkovým korením, môžeme pridať bujón, karí, čili korenie, cesnak a podobne.

Pomarančová kôra v cukre pre @zitar
Je ideálne mať chemicky neošetrené pomaranče, ale pretože sa u nás nerodia a neošetrené tu neobjavíme, treba...

Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

Hovädzie kocky na koňaku so zeleninovou prílohou
Vynikajúci obed, to je neuveritelné, ako to koňak nádherne zafarbil a dal výnimočnú chuť....

Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom
Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, ...

Cesnaková a kaviár nátierka
všetko spolu poriadne premiešame a potom trošku pridaj kaviár je výborná a hlavne chutí aj mojim rodičmi!!!...

Čínsky banán
Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice...

Jahodovo-pudingový koláčik
Vyšľaháme si bielka, pridáme cukor, žĺtka, múku, prášok so pečiva a olej...

Pečená zelenina s feta syrom
Dnes som si chcela vylepšiť deň, tak som sa rozhodla, že si na obed navarím...

Celozrnné pečivo
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a pridáme trošku cukru. Počkáme, kým droždie zaktivuje. Po...

Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...

Prekladaná kapusta
Kapustu uvaríme, cibuľu udusíme na masti, pridáme mäso nakrájané na kocky, okoreníme a uvaríme...

Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom
Mám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že...

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Kuřecí prsa plněná baby špenátem s mozzarellou a smetanou
Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opláchnuté lístky špenátu, nasekaný česnek, krátce podusíme....

Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...

Bezlepkový čučoriedkový tunel
Bielky vyšľaháme dotuha. Postupne pridáme kryštálový cukor a po jednom zašľaháme žĺtky.

Plnené slané člníky
Kedže sa tvarom podobaju najviac na jeden malý čln, tak som ich pomenovala podľa toho :-)) Sú...