Kávovo–medová torta
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
210 g |
|
2 PL |
|
1/2 balíčka |
|
0,5 dl |
|
Náplň: | |
500 ml |
|
180 g |
|
1 PL |
|
2 balíčky |
|
0,5 dl |
|
Poleva: | |
250 g |
|
50 g |
|
0,5 dl |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkou, medom a olejom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame so žĺtkami a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Pečieme korpus pri teplote 180 stupňov C asi 35 minút. Korpus rozrežeme na 3 časti.
- 2
Každú pokropíme kávovým likérom Kahlua. Naplníme krémom. Uhladíme povrch aj boky. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou s olejom a stuženým tukom. Polevou polejeme tortu. Po stuhnutí krájame na dvanásť kúskov.
- 3
Krém: Smotanu prevaríme, pridáme kávu a čokoládu. Necháme krátko povariť a odložíme do chladničky schladiť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme so stužovačom na tuhý krém.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/torta-after-eight-fotorecept/15...
Ale ak tomu nedoverujes, mozes si smotanu len dobre zohriat, takmer na bod varu, potom v tom rozpustis tu cokoladu a das ostatne ingrediencie. Nechas dobre vychladnut a potom so ztuzovacom vyslahas.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-after-eight-fotorecept/15...
A ak sa ozaj bojis tu slahacku varit, tak ju len dobre ohrej, takmer na bod varu, rozpusti v nej cokoladu a pridaj ostatne, co treba. A potom treba dobre vychladit. Po vychladeni pridas ztuzovac a vyslahas ...