Kávovo–medová torta

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
Kávovo–medová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií

Suroviny

6 ks
150 g
1 balíček
210 g
2 PL
1/2 balíčka
0,5 dl
Náplň:
500 ml
180 g
1 PL
2 balíčky
0,5 dl
Poleva:
250 g
50 g
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkou, medom a olejom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame so žĺtkami a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Pečieme korpus pri teplote 180 stupňov C asi 35 minút. Korpus rozrežeme na 3 časti.

  2. 2

    Každú pokropíme kávovým likérom Kahlua. Naplníme krémom. Uhladíme povrch aj boky. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou s olejom a stuženým tukom. Polevou polejeme tortu. Po stuhnutí krájame na dvanásť kúskov.

  3. 3

    Krém: Smotanu prevaríme, pridáme kávu a čokoládu. Necháme krátko povariť a odložíme do chladničky schladiť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme so stužovačom na tuhý krém.

Diskusia k receptu

grandma
Veď tam je 180 stupňov- čo si čítala elisticka?
sandratamer
Opravili sme to, namiesto malej gulôčky, ktorá má zobrazovať stupne tam bola 0.
3sandra3
famózna torta,,, myslíš, že sa mi ten krém podarí urobiť, teda čo sa týka vyšľahania prevarenej šľahačky??? ..toho sa bojím...no čo, ale musím to vyskúšať,,,inak to nezistím
janger
Neviem preco je to dvakrat...Prvy pokus sa mi zobrazil az teraz :-(.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia