Gnocchi s pestom z pečených paprík fotorecept
Foto: stanci11
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie, tak som si povedala, že také pesto z Zobraziť celý popisMala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie, tak som si povedala, že také pesto z upečených paprík by nemuselo byť od veci. A nebolo :)
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
4 menšie kapie som umyla, zľahka potrela olivovým olejom a nechala piecť na 200 °C až kým nezačali černieť - počas pečenia som ich 1x pretočila.
-
2
Zatiaľ čo sa piekli, som si nachystala kešu, petržlenovú vňať (tak riadne za hrsť, aj dve), bazalku (5-6 lístkov), nastrúhala som si parmezán a nasekala cesnak.
-
3
Na panvici som si do zlata orestovala cibuľku a spolu s pripravenými surovinami som ju presypala do mixéra. (Plus teda bokom som si odložila trošku parmezánu a petržlenovej vňate na ozdobu)
- 4
Papriky som vybrala v momente, keď sa na nich začali tvoriť čierne "pľuzgiere", preložila som ich do misky a zakryla potravinárskou fóliou - za pár minútiek sú takto sparené a nádherne sa dajú ošúpať.
- 5
Každú papriku som teda ošúpala, odstránila semienka, stopku a nasekala na menšie kúsky - a šup s tým do mixéra (no a sem tam ochutnávka, či je všetko v poriadku :D).
- 6
Zakvapla som olivovým olejom a vymixovala - konzistencia nebola úplne hladká a výkonnejší mixér by si s tým poradil určite lepšie. Aj keď, mne sa to vlastne páčilo takto "hrubozrnne". Dochutila som soľou a troškou chilli nech to má "říz"!
- 7
Gnocchi som uvarila v slanej vode a následne orestovala na troške oliváču - toto určite nie je povinné, ale ja ich proste milujem keď sú trošku chrumkavé na povrchu :)
- 8
A za chvíľočku máme hotovo. Servírujeme buď premiešané s pestom, alebo ako ja, separátne, posypané petržlenovou vňaťou a parmezánom... veru, takýto závan Stredomoria v kuchyni je proste úžasný a ja dúfam že niekoho inšpirujem :)
- 4
Diskusia k receptu