Broskyňový šalát s krabími tyčinkami

ursula4 - bez fotkyursula4, 3. januára 2011

Tento šalát je vhodný hlavne v letnom období,nakoľko je ľahký a osviežujúci.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

veľká konzerva
150 g
1 kus
10 kusov, mrazené
malá fľaška




Postup

  1. 1

    Surový zeler nakrájať na veľmi malé kocôčky/alebo nastrúhať na hrubom strúhadle/a uvariť v citrónovej vode s cukrom.Uvarený zeler zliať a nechať vychladiť.

  2. 2

    Do misky nakrájať broskyne na malé kúsky,pridať krabie tyčinky-surové,nakrájané na 1cm kúsky,pridať zeler,majonézu,trochu šťavy z kompótu.Jemne premiešať .nechať odstáť v chladničke.

Diskusia k receptu

strigus
poznám, veľmi chutný a aj zdravý, najmä pre chlapov ;-)
turistka
@Ursula4 , no konečne som sa pustila do výroby Tvojej lahôdky, zeler sa mi varí, všetko prichystané a večer budem mať ochutnávku. Ty si ma predbehla s tým mojim receptom, mne dorástol pekný zeler na záhradke a tak budem mať "bio", lebo ostatné je kupované.
Prajem príjemný zvyšok nedele.
turistka
@Ursula4 , nuž chválim Tvoj recept - boduješ, chute sa "nebijú" a zjedla som porciu raz-dva spolu s krajcom chlebíka.
ursula4
@turistka som rada,že Ti šalát chutil.To je ale náhoda-ja som ho robila tiež v nedeľu pre neter,ktorej tiež veľmi chutí.Nabudúce som jej sľúbila ten Tvoj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia