Foto: helca103
Je to starý recept ktorý robím už vyše 20 rokov väčšinou na Silvestra alebo na nejakú oslavu k vínečku alebo len tak . Našla Zobraziť celý popisJe to starý recept ktorý robím už vyše 20 rokov väčšinou na Silvestra alebo na nejakú oslavu k vínečku alebo len tak . Našla som ho v nejakom starom časopise, neviem či to bola Slovenka, Život alebo Dorka hlavne,že som si ho vystrihla a odložila. No potom som stratila celý zošit a na recept zabudla. Na šťastie si ho odo mňa odpísala kamarátka a tak som sa k nemu znova dostala.
na 200 °C
Suroviny
Plnka: | |
250-300 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
|
|
1-2 dl |
|
Cesto: | |
500 g |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
25 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Najprv si urobím kvások a po jeho vykysnutí pridám múku zo soľou ,vajce,olej - vypracujem cesto ktoré nechám na teplom mieste kysnúť. Kým cesto kysne urobím si plnku tak,že cibuľu orestujem na oleji, pridám mleté mäso a opekám kým sa nezatiahne.
-
2
Pridám horčicu,postrúham zemiak,pridám mletý zázvor,soľ a pokrájanú kapustu.Podlejem trochou vody a dusím do mäkka. Nechám vychladnúť. Pre niekoho možno zvláštna kombinácia ale veľmi dobrá.
-
3
Vykysnuté cesto rozvaľkám a potriem rozpusteným maslom. Preložím na tretinu a postupujem ako na obrázku, nechám odpočívať asi 15 minút.
-
4
Znovu vyvaľkám - na ceste sa mi robili krásne bublinky a preložím na tretiny.Nechám znovu odpočívať 15 minút.
-
5
Vyvaľkám, radielkom rozdelím na 3 pásy a potom na trojuholníky. Plnku dávam na širšiu časť a zrolujem do rožteka. Mne sa to takto robí ľahšie ale kto chce môže si vyvaľkať aj kruhy a tie rozdeliť na 6-8 častí.
-
6
Ak ich pečiete napríklad na Silvestra či nejakú návštevu je dobré ich pred pečením potrieť vajíčkom aby boli pekné lesklé. Pečiem vo vyhriatej rúre asi 15 minút. Ak si urobíte menšie tak samozrejme menej podľa vašej rúry.
@jozka2 , @izabella929 ďakujem
@marijanka712 veru aj na turistiku aj deťom ked šli zo školy na ,,branné cvičenie" - úplne nahradí chlieb s maslom a salámou
@marijanna dajú sa urobiť aj malé rožteky a tie robím na Silvestra ako jednohubky
@ebaka , @medovnicek , @stacy77777 dakujem za milé komentáre
@vanilka111 áno maslom som natrela iba raz – to úplne stačí
meso,kapusta,zemiak je to pre mna prijatelna kombinacia.Mlety zazvor cele jedlo chutovo zvyrazni.Cesto je pekne nadychane vidiet to aj v priereze finalneho vyrobku.
Nemusime tlacit stale sladke jedla.Odomna velke gratulujem