Horúca mayská čokoláda

kucharocka123 - bez fotkyKucharocka123, 2. februára 2018 12:12
Ďalšie recepty »

Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni.

2
porcie
5 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    V kastróliku privedieme do varu 150 ml vody a pridáme polovicu chilli papričky zbavenej jadierok. Krátko povaríme, odvar precedíme a odložíme bokom.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a necháme zovrieť. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricovú tyčinku a vanilkový struk vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  3. 3

    Potom čokoládu odstavíme a podľa chuti pridávame vývar z chilli papričky. Nápoj má mať jemnú pikantnú chuť. Hotovú čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami sladkých bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist