Horúca mayská čokoláda
Foto: kucharocka123
Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V kastróliku privedieme do varu 150 ml vody a pridáme polovicu chilli papričky zbavenej jadierok. Krátko povaríme, odvar precedíme a odložíme bokom.
- 2
Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a necháme zovrieť. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricovú tyčinku a vanilkový struk vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- 3
Potom čokoládu odstavíme a podľa chuti pridávame vývar z chilli papričky. Nápoj má mať jemnú pikantnú chuť. Hotovú čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami sladkých bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!
Tiež horúci nápoj:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu