Horúci nápoj
Horúci nápoj

Horúca mayská čokoláda

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 2. februára 2018

Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
50 g
1 ks
1 tyčinka
1/2 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    V kastróliku privedieme do varu 150 ml vody a pridáme polovicu chilli papričky zbavenej jadierok. Krátko povaríme, odvar precedíme a odložíme bokom.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a necháme zovrieť. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricovú tyčinku a vanilkový struk vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  3. 3

    Potom čokoládu odstavíme a podľa chuti pridávame vývar z chilli papričky. Nápoj má mať jemnú pikantnú chuť. Hotovú čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami sladkých bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!

Diskusia k receptu

mijaita
Znam ten rc, ja rada i s i bez. Fantasticke kakao z Venezuely setrim na takove dobroty. Lepsi nez cokolada. Jenze uz ho bohuzel nikde nekoupim. Recept doporucuju i marsh mallow, proc ne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia