Mandľová torta
Mandľová torta

Makrónková torta v tvare srdca videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 7. februára 2022
15 minút
na 150 °C
Makrónková torta v tvare srdca (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

4 ks
80 g
10 g
140 g
210 g
Plnka:
450 g
300 g
140 g




Postup

  1. 1

    Začala som preosiatím mandľovej múky a práškového cukru. Múku a cukor som dala do jednej misky a premiešala.

  2. 2

    Do druhej misky som dala bielky izbovej teploty, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Začala som pomaly šľahať. Potravinársku farbu som pridala, keď už bielky boli našľahané ale ešte nie na tuhý sneh. Šľahala som až kým sa bielky vyšľahali na tuhý sneh.

  3. 3

    K vyšľahaným bielkom som pridala mandľovú múku s práškovým cukrom a miešala som až kým cesto začalo byť mierne tekuté. Treba dávať pozor, aby sme cesto nepremiešali.

  4. 4

    Cesto som dala do cukrárenského vrecka a cesto som začala vytláčať na plech s papierom na pečenie, na ktorý som si z druhej strany naznačila tvar srdca. Plechom som trochu pobúchala, aby som cesto zbavila zbytočných bubliniek. Tortu som pred pečením nechala vysušiť na vzduchu. Keď už vrchy tortových plátov boli suché, potom som ich dala do vyhriatej rúry na 150 °C a piekla som približne 15 minút.

  5. 5

    Na krém som vyšľahala zmäknuté maslo s roztopenou čokoládou a práškovým cukrom. Tortu som naplnila a dala som do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, torta musí být velmi jemné chuti. Líbí se mi krém, necháváš ho vychladit před zdobením a nebo ani ne...? Šikovnica, krásně ozdobeno!
laylastastykitchen
@haji (7.2.2022 20:42)

Dakujem za komentar 🙂 som rada, ze sa vam paci. Do kremu som dala len zmäknute maslo, roztopenu cokoladu a cukor takze som zdobila hned a potom som tortu nechala vychladit aby krem ztuhol 🙂
olinecka
Jaj tak toto je super tortička vždy obdivujem tvoje makronky, ktoré sú nádherné. Ja som tiež piekla pridám recept, ale mne sa nepodarili také vysoké. Neviem kde som urobila chybu za mňa 5 *.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia