Pomarančovo-škoricový syrový koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 17. októbra 2011
40 minút
na 60 °C

Suroviny

Cesto:
170 g
2 PL
1/2 čl
2 PL
100 g rozpustené
Syrová náplň:
370 g
150 g
1 čl
2 ks
150 ml
2 PL
1
Na ozdobu:
1 ks
100 g
150 ml
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté sucháre, múku, škoricu, curok a rozpustené maslo.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes natlačíme na dno a strany formy a pečieme v predhriatej rúre (150°C) asi 15 minút.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanový syr vyšľaháme s cukrom. Pridáme bielka a vanilkovú esenciu a znovu šľaháme. Pridáme vanilkový jogurt, krupicu, kôru z pomaranča a premiešame.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syrovú zmes roztrieme na upečený korpus a pečieme na 150°C 60 minút. Po upečení necháme koláč v zatvorenej rúre ešte 30 minút.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomaranče nakrájame na kolieska. Cukor zmiešame s vodou a varíme kým sa cukor nerozpustí. Pridáme pomaranče a varíme kým pomaranče nezmäknú a sirup nezhustne. Počas varenia pridáme škoricu a pomarančovú šťavu.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomaranče poukladáme na upečený koláč a vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Pomarančovo-škoricový syrový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ela77
priznám sa nerozumiem tomu receptu, to pečieme suchú zmes??? pri tom množstve surovín, mi tá zmes vychádza, že nie je mokrá. Potom neviem ako to je so smotanovým syrom (alebo, žeby tvarohom???)lebo syr je slaný, iný ma nenapadá iba tavený. Prepáč neber to ako kritiku, ale práve som dnes potrebovala sucháre a našla som staré, ktoré odkladám , ževraj na strúhanku, tak to chcem vyskúšať, lebo ma ten recept zaujal. Takže ma pooprav ak som to zle pochopila, lebo aj to pečenie najskôr 15 min. a ešte potom 60 min. (síce pri iba 150 st.C) sa mi zdá veľa na tú zmes, alebo mi to dnes nemyslí.
lubisthemple
@ela77 , máš pravdu, že zmes nie je mokrá ale úplne suchá nie je. Áno, pečie sa najskôr 15 minút, kým trošku nechytí farbu (to záleží aj od rúry, možno pri niektorých stačí aj 10 minút). Smotanový syr je napríklad Philadelphia (tú som použila ja), ale môžeš použiť aj Lúčinu, Bánoveckú nátierku, či iné podobné syry.
ela77
vďaka za odpoveď, práve žujem nové sucháre, lebo mám žalúdočné problémy a tie staré pôjdu teda na zomletie a koláč.
cica2
nádherný koláčik, krásne spracovaný receptík, si šikuľka!:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia