Želatínový zákusok s kivi
Želatínový zákusok s kivi

Kivi rezy

Edita Kozelnická
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 13. apríla 2017
Kivi rezy
Foto: Pravda - Robert Hüttner
70 minút
príprava
12-15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Plnka:
300 ml
1 ks
2 PL
1/2 bal
100 g
Zdobenie:
4 ks
1 bal (s príchuťou kivi)




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20x30 cm a dáme piecť na 12–15 minút pri teplote 180–200 °C.

  3. 3

    Počas pečenia korpusu pripravíme plnku tak, že do malého hrnca dáme variť 200 ml mlieka so semienkami z vanilkového struku, kryštálovým cukrom a postupne pridávame zvyšných 100 ml mlieka zmiešaných so Zlatým klasom a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding.

  4. 4

    Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém, ktorý nanesieme na vychladnutý korpus.

  5. 5

    Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na vanilkový krém, ktorý zalejeme tortovým želé s príchuťou kivi pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia