Kivi rezy
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 13. apríla 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie plechu | 
                                                             | 
                                                    
| na vysypanie plechu | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Zdobenie: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal (s príchuťou kivi) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.
- 2
 Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20x30 cm a dáme piecť na 12–15 minút pri teplote 180–200 °C.
- 3
 Počas pečenia korpusu pripravíme plnku tak, že do malého hrnca dáme variť 200 ml mlieka so semienkami z vanilkového struku, kryštálovým cukrom a postupne pridávame zvyšných 100 ml mlieka zmiešaných so Zlatým klasom a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding.
- 4
 Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém, ktorý nanesieme na vychladnutý korpus.
- 5
 Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na vanilkový krém, ktorý zalejeme tortovým želé s príchuťou kivi pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.
Tiež kivi:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu