Kivi rezy
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 13. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 bal |
|
100 g |
|
Zdobenie: | |
4 ks |
|
1 bal (s príchuťou kivi) |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.
- 2
Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20x30 cm a dáme piecť na 12–15 minút pri teplote 180–200 °C.
- 3
Počas pečenia korpusu pripravíme plnku tak, že do malého hrnca dáme variť 200 ml mlieka so semienkami z vanilkového struku, kryštálovým cukrom a postupne pridávame zvyšných 100 ml mlieka zmiešaných so Zlatým klasom a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding.
- 4
Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém, ktorý nanesieme na vychladnutý korpus.
- 5
Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na vanilkový krém, ktorý zalejeme tortovým želé s príchuťou kivi pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.
Tiež kivi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu