Foto: egreska
Ďalšia dobrota pre čokoholikov :-))
Suroviny
Korpus: | |
1 šalka=2,5 dcl |
|
1/2 šalky |
|
60 g |
|
2 PL |
|
Krém: | |
100 g |
|
3-4 PL |
|
1-2 čl |
|
1 čl |
|
80 g |
|
1/2 balíčka |
|
pár kvapiek |
|
2 |
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame suroviny na korpus
-
2
natlačíme do formy a dame do chladničky
-
3
V miske mixerom vyšlahame maslo s cukrom,kavou a likerom do peny.Čokoladu si roztopíme a nechame vychladnut.Vychladnutu postupne zašlahame do krému.Nakoniec zašlahame po jednom aj žltky.(Tie som ja vynechala ale kto sa nebojí ,može dať..)
-
4
Vyšlahaný hotový krém,je jemny a lahučký
-
5
a preto že mam dnes sviatok ,detičky sa postarali o to aby som nemusela umyvať žiadne riady (hlavne tie ktoré prišli do styku s krémom :-))
-
6
krém rozotrieme na korpus a nechame v chlade aspon 2 hodinky (pred podavaním odporučam vybrat trošku skor ,nech nie je krem taky tuhý ) ,na tanieri dozdobíme šlahačkou a čokoládovými hoblinkami
-
7
ešte tip na čokoladové hoblinky:roztopenu čokoladu natrieme v tenkej vrstve na podložku a strčíme do mrazničky,potom už len nejakou kuchynskou špachtlou narobíme hoblinky..
Diskusia k receptu