
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

Ovocná zmrzlina
Lino lada mliečna je najlepším spojencom pri výrobe dezertov a určite ju skúste použiť pri výrobe zmrzliny!...

Korenistý indický naan chlieb
Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym...

Púťové koláče
Recept na tieto koláče som získala na stránke www. prozeny. blesk. cz. Ako autorka je uvedená...

Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....

Kuracie rezne pod jablkovou perinou
Receptík na chutný a celkom rýchlo urobený obed ;-)

Tvarohová žemlovka trochu inak
tento recept som si vymyslela sama, lebo tie prekladané žemlovky mi moc nechutili.

Zapekané nokerlíky s viedenskou cibuľou
Múku, vajcia a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto na halušky, ktoré cez cedidlo pretrieme...

Zapekaná zelenina s hríbami
Podobný recept som našla v anglickom časopise pred pár rokmi a teraz som ho začala robiť ,...

Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart
Máme obdobie sliviek a ja slivky ľúbim tak som dnes skúsila tento fajný a jednoduchý koláčik, ...

Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

Tvarohový koláč s malinami
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme s papierom. Keksy rozmixujeme s mandlami. V hrnci rozpustíme...

Cícerová polievka s pohánkou a zeleninou
Pokúšam sa skamarátiť s pohánkou, keďže je veľmi zdravá a myslím že pomaly to pôjde...

Punčové košíčky s opitými hrozienkami
V kuchynskom robote rozmiešame múku, maslo a cukor, pridáme vajce a miešame, až kým sa...

Citrónová ryža
Ryžu varíme 15 minút vo väčšom množstve vody bez pokrievky. Na oleji opražíme kešu, hrozienka...

Tahin Pekmez
Tahin - tahini pasta; pekmez - hroznová melasa. Urobte si božské raňajky. Hlavne teraz v...

Jáhelník (Pšenovník)
Pšeno sparíme dva krát vriacou vodou a scedíme. Zalejeme mliekom, pridáme cukor a na miernom...

Zeleninové lievance s thai curry omáčkou
Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano. Ja som si ich pripravil s...

Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...

Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov...

Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...

Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom (trochu...

Formičkové kokosky s krupicovým krémom
Toto je taká zjednodušená a zrýchlená verzia na kokosky. Chuť je iná ako pri klasických, ale...

Chutné venčeky.
Kysnuté robím od oka, ale tieto venčeky som robila podľa receptu. Očakávala som chrumkavé, podľa názvu a...

Tradičné bravčové kolená
Vždy keď s manželom čakáme nával hladošov v našom dome už tradične pripravujem pečene kolená... Vždy...

Vegan cookies z vlašských orechov a ovsených vločiek
Prednedávnom som zverejnila recept na chutné mlieko z vlašských orechov. Dnes by som vám rada ukázala...

Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...