Foto: azuritka
Tekvica na delikátny a jednoduchy spôsob.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 madarska |
|
3 |
|
stipka |
|
3 caj. lyzicky |
|
3 pol. lyzice |
|
2 pol. lyzice |
|
1/2 kg |
|
1/2 dcl |
|
stipka drvena |
|
stipka |
|
Postup
-
1
Tekvicu osupeme, vyberieme duzinu a jadierka, narezeme na mesiaciky. Do misky dame slnecnicovy olej, olivovy olej, pridame sol , provensalske korenie a roztlaceny cesnak.Dame vyhriat ruru na 200 C. Na pekac vlozime papier na pecenie.Tekvicove mesiaciky potierame zmesou s oleja a korenin priamo na pekaci.Ked mame vsetko pekne ulozene na pekaci, vlozime tekvicu do truby, pecieme 35 min. Pocas pecenia si pripravime prilohu- zemiakovu kasu.Zemiaky ocistime, nakrajame na drobne kusky a dame uvarit, do osolenej vody.Do vody pridame aj rascu.Ked su zemiaky uvarene,prelejeme ich a nalejeme do nich smotanu na slahanie.Potom to rozmixujeme , najlepsie mixerom .Mozme este dochutit solou podla potreby.Podavame s pivom. Nech vam chuti !
Diskusia k receptu