Halloween dobrotka

azuritka - fotkaazuritka, 1. novembra 2010
Halloween dobrotka
Foto: azuritka

Tekvica na delikátny a jednoduchy spôsob.

2
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 madarska
3
stipka
3 caj. lyzicky
3 pol. lyzice
2 pol. lyzice
1/2 kg
 1/2 dcl
stipka drvena
stipka




Postup

  1. 1

    Tekvicu osupeme, vyberieme duzinu a jadierka, narezeme na mesiaciky. Do misky dame slnecnicovy olej, olivovy olej, pridame sol , provensalske korenie a roztlaceny cesnak.Dame vyhriat ruru na 200 C. Na pekac vlozime papier na pecenie.Tekvicove mesiaciky potierame zmesou s oleja a korenin priamo na pekaci.Ked mame vsetko pekne ulozene na pekaci, vlozime tekvicu do truby, pecieme 35 min. Pocas pecenia si pripravime prilohu- zemiakovu kasu.Zemiaky ocistime, nakrajame na drobne kusky a dame uvarit, do osolenej vody.Do vody pridame aj rascu.Ked su zemiaky uvarene,prelejeme ich a nalejeme do nich smotanu na slahanie.Potom to rozmixujeme , najlepsie mixerom .Mozme este dochutit solou podla potreby.Podavame s pivom. Nech vam chuti !

Diskusia k receptu

evanaaa
Takú tekvicu som ešte nejedla, môže byť dobrá. Len ma trochu prekvapila rasca v zem. pyré. Ja pridávam maslo na chuť. Ale zemiaky najprv roztlačím až potom pridám mlieko, soľ a maslo, páči sa mi, ako to hustne.
dogagador
zemialy so smotanou musia byt mnaaaam, tekvicku som uz piekla velmi podobne a je to naozaj jedle :-)
azuritka
hm...je to naozaj delikatesa..netusila som , ze tekvica moze byt taaak chutnaaa..a ta smotana pridala celemu pyre este jemnejsiu chut.
straka1
Azuritka-ďakujem za pridanie si za priateľku.Tvoj recept si iste vyskúšam-až príde sezóna-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia