Foto: dorisa
Tento chlebík som piekla pre dceru.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
80 (pečenie 48) minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
360 ml (od 35-40 stupňov) |
|
1 a 1/2 PL |
|
365 g |
|
1 a 1/2 KL |
|
2 a 1/2 KL (alebo srvátka sušená) |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny nakladieme do pekárničky,presne podľa rozpisu surovín a v tom poradí,ako su uvedené( tekuté suroviny skor, potom muka a nakoniec ostatné suroviny. Nastavíme pekáreň na program č.8- superrýchly chlieb , hmotnosť chleba 1000g a korku podla potreby.
-
2
Po ukončení pečenia chlebík vyberieme, odstranime miešací hak.
-
3
Chlebík nie je vysoký, piekla som ho so sodou bicarbonou, o to viac je zdravší.
ja mam podobne skusenosti,ale teraz som sa naucila tak,ze necham v pekarnicke vymiesit a vykysnut a upeciem vo forme,v rure,tak sa osvedcili rozne druhy chleba
a Tvoj chlebik sa mi paci,budem piect