Šošovicovo-zelerová polievka fotorecept

elixir - fotkaelixir, 27. februára 2014
Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept)
Foto: elixir

Pomerne hustá zeleninová polievka s tofu.

2-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (väčšia)
2 ks (stonky)
1 ks (väčšia)
 (na špičku ČL)
100 g
100 g
2 PL
1 ČL
1 ČL
800 ml
0,5 ČL
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na lyžici oleja.

    Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, červenú šošovicu, feferónovú pastu a varíme 15 minút na slabšom plameni.

    Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    5 minút pred koncom varenia si na lyžici oleja opražíme na drobné kocky nakrájané tofu.

    Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa polievka dovarila, odoberieme z nej trošku zeleniny a zmiešame s opraženým tofu. Ak ostalo v hrnci málo "vody", trochu jej dolejeme a necháme opäť zovrieť.

    Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K polievke pridáme mletý koriander a sójovú smotanu, obsah hrnca rozmixujeme a podávame, do porcií pridáme tofu-zeleninovú zmes.

    Šošovicovo-zelerová polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katka78
Polievka vyzerá výborne no a ten tanier! Krásny :-)
zuzkabluzka
ja som tretia, co pochvali tanier :) no a okrem toho, vdaka za dalsiu dobru polievku do KK :) 5*
kecemis
Akorat som rozmyslal o nejakej dobrej polievke. Vyriesila si moj problem.
kukulienka71
@elixir ,nedá mi nepochváliť tvoje foto,ty si moc šikovná!máš zmysel pre detail,nádherné farby,vyzerá to neodolateľne!
havino
@elixir , ty už tými fotkami mne osobne, vieš navodiť takú chuť na jedlo, aj ked nie som hladná, zjedla by som, nádherný tanier a s červenou šošovicou, že ju tým mojím pomixujem, budem sa inšpirovať určite,chutná polievka
eviana
@elixir , polievočka vyzerá úžasne a chutne, dokonalá fotodokumentácia ako vždy od Teba... naozaj krásna inšpirácia :)
kecemis
Urobena, zjedena. Dibre padla taka horuca v tejto zime.
elixir
Ďakujem vám pekne za komentáre. Snažím sa zlepšiť vo fotení, spoznávam malé funkcie svojho fotoaparátu lepšie... takže ma moc-moc teší to, čo ste napísali. :)
@kecemis si muž činu, ďakujem za odozvu :)
lubkabubka
Naservírované ako v luxusnej reštaurácii. Je pravda, že aj očami sa dá jesť. Krásne!
mariamka
@elixir ukazkovy recept, chutami si ma dostala, nedavno som varila cervenu sosovicu premierovo a mala som z nej krem, takze poucenie, naozaj jej chvila staci :), len na ten zeler stopkaty nejako nemam stastie.. :)
marianne
mas cit na fotenie @elixir ,ked sa rozkrajam,tak sa mi to tak nepodari naaranzovat,ten stopkovy celer s mrkvou krasne doladili pekny tanier...a o chuti nepochybujem
mijaita
Polívka je vyborna, dodrzela jsem krome tofu vsechno. Tofu nejim, ale opekla jsem jiny syr. Ozdobila celerovymi opečenými proužky a nesmírně jsem si pochutnala. Super recept, díky! :-)
1x elixir