Foto: elixir
Pomerne hustá zeleninová polievka s tofu.
2-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (väčšia) |
|
2 ks (stonky) |
|
1 ks (väčšia) |
|
(na špičku ČL) |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
800 ml |
|
0,5 ČL |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na lyžici oleja.
-
2
Následne zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, červenú šošovicu, feferónovú pastu a varíme 15 minút na slabšom plameni.
-
3
5 minút pred koncom varenia si na lyžici oleja opražíme na drobné kocky nakrájané tofu.
-
4
Keď sa polievka dovarila, odoberieme z nej trošku zeleniny a zmiešame s opraženým tofu. Ak ostalo v hrnci málo "vody", trochu jej dolejeme a necháme opäť zovrieť.
-
5
K polievke pridáme mletý koriander a sójovú smotanu, obsah hrnca rozmixujeme a podávame, do porcií pridáme tofu-zeleninovú zmes.
@kecemis si muž činu, ďakujem za odozvu :)