Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho jeme v storakých podobách – surové, pečené, sušené, v Zobraziť celý popisKeď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho jeme v storakých podobách – surové, pečené, sušené, v sladkých dobrotách, ale aj ako prílohu či plnku mäsových a hydinových jedál.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
podľa potreby
100 g
50 g
1 ks
200 g
200 g
100 g
1 PL
200 g
2 ks
200 g
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené mäso roztlačíme rukou, nenaklepávame, osolíme, okoreníme a opečieme po oboch stranách asi 2 minúty.

  2. 2

    Z vyšľahaného bielka a mletých orechov spravíme hutnú zmes, ktorú nanesieme na opečené kúsky mäsa a dáme zapiecť do rúry.

  3. 3

    Do roztopeného masla pridáme med a potom očistené a na väčšie kocky nakrájané jablká a hrušky. Spolu chvíľu podusíme a odstavíme, aby ovocie zostalo chrumkavé. Podávame ako prílohu k mäsu.

  4. 4

    V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame alebo pomelieme. Pridáme vajce, trochu soli, krupicovú múku a vypracujeme polohusté cesto, z ktorého tvoríme asi 30 g kúsky, z ktorých potom tvarujeme krokety. Obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji.

Diskusia k receptu