Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho jeme v storakých podobách – surové, pečené, sušené, v Zobraziť celý popisKeď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho jeme v storakých podobách – surové, pečené, sušené, v sladkých dobrotách, ale aj ako prílohu či plnku mäsových a hydinových jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, umyté a osušené mäso roztlačíme rukou, nenaklepávame, osolíme, okoreníme a opečieme po oboch stranách asi 2 minúty.
- 2
Z vyšľahaného bielka a mletých orechov spravíme hutnú zmes, ktorú nanesieme na opečené kúsky mäsa a dáme zapiecť do rúry.
- 3
Do roztopeného masla pridáme med a potom očistené a na väčšie kocky nakrájané jablká a hrušky. Spolu chvíľu podusíme a odstavíme, aby ovocie zostalo chrumkavé. Podávame ako prílohu k mäsu.
- 4
V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame alebo pomelieme. Pridáme vajce, trochu soli, krupicovú múku a vypracujeme polohusté cesto, z ktorého tvoríme asi 30 g kúsky, z ktorých potom tvarujeme krokety. Obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu