Remeselnícky rezeň

peter64 - fotkapeter64, 8. marca 2011

ďalšia alternatíva receptu opačne obaľované rezne

Suroviny

700 g
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Nakrájané hovädzie rezne počas klepania posýpame strúhankou(aby sme strúhanku vklepali do mäsa),posolíme.Obaľujeme vo vyšľahaných vajíčkach a v horúcom oleji prudko po obidvoch stranách opečieme.Opečené rezne naukladáme do pekáča,podlejeme 1dcl vody,prikryjeme alobalom a v teplej rúre pred podávaním 1/2 hodinu dusíme.Ako prílohu podávame zemiaky opečené na cibuli.

Diskusia k receptu

bejaja
takéto rezne robievala moja svokra, keď sme sa u nej zišli pri príležitosti nejakej oslavy, boli fantastické, mäkučké, mňam, určite by som nimi nepohrdla...
enss
Pred mnohými rokmi som si takýto rezeň dávala v reštaurácii na obed v rámci závodného stravovania. Volalo sa to maďarský rezeň a je to veľmi chutné jedlo.
aja1616
Áno, tieto som kedysi robievala často, keď sme mali domáce hovädzie mäso a boli fantastické, tak ako píše @bejaja . Odporúčam.
evanaaa
Aj keď sa už teraz robí aj z iných druhov mäsa, pôvodne bol pre hovädzie mäso, aby sa nemuselo toľko dusiť, pri tomto spôsobe prípravy je dobré mäkké a chutné.
masozravec
Rezne len so zemiakmi, aj to špecialnzmi. Zemiaky uvarím v šupke, očistím a nakrajam na kolieska. vložim do oleja po rezňoch a podlejem slanou studenou vodou, dusím až do vydusenia vody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia