Foto: kecemis
Svieži nenáročný recept a rýchlo pripravený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostene a zbavene koze, prsia rozrezem na polovicu. Poukladam na dosku, dam cez ne plasticovu foliu a jemne vyklepem. Potom ich osolim a okorenim.
-
2
Na panvici si rozpustim maslo. Vlozim kuracinu a smazim z oboch stran pokial nie su do hneda. Priblizne 8 minut. Ked su hotove odlozim ich na tanier.
-
3
Do vypeku po kuracine pridam pretlaceny cesnak. Varim priblizne 30-60 sekund, alebo pokial nechyti hnedastu farbu. Potom pridam kuraci vyvar a privediem do varu.
-
4
Potom pridam kapary a citron nakrajany na platky. Zvycajne robim, kolko masa tolko platkov citrona. Tym predchadzam zbytocnym hadkam, kdo dostane dva a kdo iba jeden. Varim 3-4 minuty, alebo pokial citron neuvolni svoju stavu a nezmekne.
-
5
Nakoniec vlozim kuracinu naspat do panvice a zakryjem, vypnem sporak a neham panvicu stat na teple aby sa maso prehrialo.
-
6
Podaval som zo zemiakovou kasou a restovanymi zelenymi fazulovymi strukmi s cibulou a zazvorom, posypane petrzlenovou vnatou. A len pre moje lepsie ja, len kuracina s restovanou zelenou fazulou.
@izabella929 , @tinca vazim si vazsho nahliadnutia na moj recept a za odporucanie, urcite vyskusam.