Foto: figovnik
Postup
-
1
Potrebujeme: 70g mletého maku, 50g cukru (ale môže byť aj viac podľa toho kto ako sladko lúbi si môže pridať – vždy treba ochutnávať), 0,4 deci mlieka, 20-25g masla, 2 ČL rumu, dobrý višnový lekvár.
- 2
Postup: mak, cukor a mlieko dáme do hrnca zohrievať. Po asi 5 minútach odstavíme z ohňa, pridáme maslo, poriadne rozmiešame. Pridáme aj rum a znova zamiešame.
- 3
Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html. Keď plníme pralinky s dvoma plnkami tak si ich rozdelíme. Tu napríklad najprv do polovice naplníme lekvár a potom do druhej polovice mak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. Je to tam síce aj vidieť, že to nie je také pekné, no vtedy som na nič lepšie neprišla -myslím bez tej magnetickej formy. :)