Višňovo-makové pralinky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Višňovo-makové pralinky
Foto: figovnik

Suroviny

150 g
Na plnku:
70 g
50 g
0,4 dl
20-25 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 70g mletého maku, 50g cukru (ale môže byť aj viac podľa toho kto ako sladko lúbi si môže pridať – vždy treba ochutnávať), 0,4 deci mlieka, 20-25g masla, 2 ČL rumu, dobrý višnový lekvár.

  2. 2

    Postup: mak, cukor a mlieko dáme do hrnca zohrievať. Po asi 5 minútach odstavíme z ohňa, pridáme maslo, poriadne rozmiešame. Pridáme aj rum a znova zamiešame.

  3. 3

    Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html. Keď plníme pralinky s dvoma plnkami tak si ich rozdelíme. Tu napríklad najprv do polovice naplníme lekvár a potom do druhej polovice mak.

Diskusia k receptu

valeri
Krása,ako si pracovala s tým čokotransférom ?
figovnik
V tomto prípade som použila magnetickú formu na pralinky, kde jednoduchu vložíš tranferovú fóliu a potom len odlúpneš. No predtým, ako som si zakúpila takúto formu (stojí totiž asi 2x toľko ako obyčajná!!), tak som to robila ručne po jednom, tak že som si vystrihla malé kúsky fólie - o veľkosti praliniek a pojednom som zapaľovačom nahriala vrch palinky, pritlačila fóliu a nechala ztuhnúť. Takto som to robila v prípade malinových praliniek :  varecha.pravda.sk/recepty/malinove-pralinky/41437-recept....
. Je to tam síce aj vidieť, že to nie je také pekné, no vtedy som na nič lepšie neprišla -myslím bez tej magnetickej formy. :)
huck
Praca s tou foliou, je uz vyssi stupen dokonalosti vyroby...Najskor sa budem musiet naucit "prvym krokom" ako spravne natemperovat cokoladu a ako dokonale vytvorit skrupinky praliniek. Ty ich mas priam dokonale... Ja som niekde na tv videla, ako do foriem nanasaju roztopenu cokoladu stetcom (niekolko krat) a nechaju stvrdnut... Neviem ako cokoladu nalievas do formiciek ty...? Pravdu povediac, nikdy som nemala moznost osobne byt pritomna pri vyrobe praliniek :( .... a naozaj obdivujem manufakturnych vyrobcov( vo Viedni, Belgii, Nemecku) z celeho srdca! A ty urcite patris medzi nich :)

figovnik
No medzi takých profesionálov sa neradím veru ! - ale ďakujem! :) ano temperovanie je základ hlavne pri používaní polykarbonátových foriem. Štetcom sa nanáša pri silikónových, polykarbonátové (tie používam ja) sa vylievajú. Neviem či tebe ale už som tu v komentároch písala, že veľmi rada hocikomu ukážem výrobu (ak máš záujem napíš mi správu :) ).
huck
Si naozaj zlata, ale ja sa teraz sa nachadzam za Velikou mlakov. Nikdy sa nevie,mozno jedneho dna sa naozaj ozvem s prosbou... :) Zatial velka vdaka! Je krasny uz sam pocit, ze tam niekde daleko, sa nachadza niekto, ako ty, ktory sa ochotne a nesebecky chce podelit so svojimi vedomostami a skusenostami :) PS. Ty si profesional! Mozno si si to pre svoj altruizmus ani nevsimla :)
slavka2012
Si velmi sikovna, ja som raz videla robit pralinky odbornika v cokoladovni, vuzaduje si to velku zrucnost, klobuk dolu.
figovnik
ďakujem pekne a veru keď budeš mať čas a cestu späť - domov kľudne sa ozvi :)
figovnik
slavka2012 : ďakujem pekne ! -hlavne to vyžaduje trpezlivosť :)
sonulienka
Tak toto by som naozaj postup rada videla je to skutočné dielo.Si veľká šikovnica ale to Ti už písali naozaj niet už viac čo dodať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia