Kurací šalát Veronique

shiculka - fotkashiculka, 7. februára 2013
Kurací šalát Veronique
Foto: shiculka

Neviem, ci autorom receptu je Ina Garten alebo ho iba varila vo svojej show. V každom prípade je skvely! Ja som si ho trošku Zobraziť celý popisNeviem, ci autorom receptu je Ina Garten alebo ho iba varila vo svojej show. V každom prípade je skvely! Ja som si ho trošku upravila podla mojej chuti.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kusy
120 ml (alebo biely jogurt)
1 1/2 PL
2 ks
120 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si osmažíme na panvici na malom množstve oleja. Osolíme a ochutíme čiernym korením. Po vychladnutí nakrájame na menšie kocky a dáme do misy.

  2. 2

    Ku kuratu pridame majonézu (aj ked ja používam biely jogurt, pretože majonézu nemám rada). Zelerové stonky nakrájame na drobno , taragon nasekáme a hrozno prepolíme na polovičky. Všetko spolu premiešame a podla potreby ochutíme solou a čiernym korením.

  3. 3

    V pôvodnom recepte vlašské orechy nie sú, ale do tohto šalátu sa vyslovene hodia. S estragónom opatrne, je velmi aromaticky, ale určite nevynechat, ten dáva šalátu tú správnu chut. Dobrú chut!

Diskusia k receptu

adkas
tak toto urcite vyskusam....ako tak citam, saltik je ako pre mna stvoreny... estragon milujem a vsetko ostatne tiez....ked mi bude chutit, tak nahodim recept aj na svoj blog...mozno uz buduci vikend :)
shiculka
podla profiloveho obrazku mame tusim rovnake chute, takze nepochybujem, ze ti aj tento salat chutit bude. :)
gubics
Poznám ten šalát, len som ho už dávno nerobila,dobre,že si mi ho pripomenula.
valeri
Dobrý šalát, robievam ho tiež, raz s hroznom, raz s mandarinkami ....... a majonézu tiež nahradím vždy bielym jogurtom
ethanel
K salatu len tolko za uz som niekde jedol nieco podobne na oslave a chutil mi ...
evusik
aj keď nie som fanúšička @rajnica nepáči sa mi postup redakcie... mazať by sa mali len komentárne urážlivé alebo vulgárne, vymazať komentár len preto, že sa niekto napíše, že sa mu recept nepáči asi nie je tá správna cesta, každý kto uverejní recept musí počítať aj s kritikou...
skúste si prečítať komentáre teraz, keď sú vymazané komentáre od @rajnica ... celé to odrazu stráca zmysel... myslím, že sme dosť inteligentní aby nám bola ponechaná možnosť urobiť si vlastný názor...
@shiculka tvoj recept sa mi celkom páči :-)
shiculka
Ja len doplním: ak sa v recepte (akomkolvek) nachádza slovo Veronique, znamená to, že jedlo obsahuje hrozno.

Komentáru od @rajnica nerozumiem, akurát mi je z neho smutno na duši...
njdevil
@Shiculka , je to skvely receptik, ako vsetky recepty od Iny Garten, som jej velkym fanusikom...dakujem za pripomenutie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia