Suroviny
Spodné cesto tuhšie: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 vrecka |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Vrchné cesto (šľahané): | |
70 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1/2 vrecka |
|
3 ks |
|
|
|
podľa potreby |
|
Tvarohová náplň: | |
3-4 kocky |
|
50 g |
|
1 vrecko |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na asi 7 mm hrubý plát a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V mise zmiešame tvaroh s cukrami a vajcom a rozotrieme ho rovnomerne na cesto.
- 2
Vrchné cesto ušľaháme v mise tak, že najprv šľaháme vajcia s cukrom, zmäknutým maslom a kôrou z citróna, potom pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Nakoniec doriedime mliekom opatrne len toľko, aby sa dalo cesto naliať na tvaroh po celej ploche. Koláč pečieme pri teplote 150 – 175 stupňov Celzia v predhriatej rúre dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu