Suroviny
| Spodné cesto tuhšie: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 vrecka |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| Vrchné cesto (šľahané): | |
| 70 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 1/2 vrecka |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| Tvarohová náplň: | |
| 3-4 kocky |
|
| 50 g |
|
| 1 vrecko |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na asi 7 mm hrubý plát a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V mise zmiešame tvaroh s cukrami a vajcom a rozotrieme ho rovnomerne na cesto.
- 2
Vrchné cesto ušľaháme v mise tak, že najprv šľaháme vajcia s cukrom, zmäknutým maslom a kôrou z citróna, potom pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Nakoniec doriedime mliekom opatrne len toľko, aby sa dalo cesto naliať na tvaroh po celej ploche. Koláč pečieme pri teplote 150 – 175 stupňov Celzia v predhriatej rúre dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu