85 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Piškótová hmota: | |
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 6 ks |
|
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| štipka |
|
| 20 g |
|
| Čokoládový krém: | |
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 260 g |
|
| Dohotovenie: | |
| 150 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškótová hmota: Bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne 40 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou a dozdobíme.
- 2
Čokoládový krém: Smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu