Veľkonočná torta

juliq023 - fotkajuliq023, 5. apríla 2012
Veľkonočná torta
Foto: juliq023
85 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Piškótová hmota:
120 g
120 g
6 ks
30 g
20 g
štipka
20 g
Čokoládový krém:
100 g
200 g
260 g
Dohotovenie:
150 g




Postup

  1. 1

    Piškótová hmota: Bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne 40 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou a dozdobíme.

  2. 2

    Čokoládový krém: Smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia