Torta Sampita

jucuska - fotkajucuska, 25. augusta 2014
Torta Sampita
Foto: jucuska

Vytvoreny podla receptu: Kolac Sampita

60 minút
príprava

Suroviny

Korpus piškótový svetlý:
5 ks
140 g
5 PL
5 ks
5 PL
200 g
Žĺtkový krém:
6 ks
300 g
500 g
Krém Sampita:
8 ks
200 ml
300 g
 pár kvapiek
1 bal.
8 PL




Postup

  1. 1

    Upecieme si svetly korpus.

  2. 2

    Vo vodnom kupeli slahame 20-25min. zltka s cukrom.Po vychladnuti pridame maslo a dobre zamiesame.

  3. 3

    Na krem Sampita uvarime sirup z vody a cukru s par kv.citrona(15-20min) na miernom ohni.Do vyslahanych bielkov s 8 p.l cukru a van.cukrom ku koncu postupne zaslahame horuci husty sirup a slahame este 5 min.

Diskusia k receptu

orchidea
Ani ja tomu receptu veľmi nerozumiem...hlavne ako to všetko spolu skombinovať...:)
radulienka
Zrejme sa to prekrojí dvakrát a jedna plnka, druhá plnka, nie?
Treba ešte koniec pripísať, inak sa mi veľmi pozdáva...
dogagador
recept pekny, dufam, ze nie presladeny. myslim, ze je logicke, ked mas korpus, plnku a krem, aky je postup, nie? @martamm +@orchidea :-). a navyse pekne foto!
tothka
Všetko by zjednodušil pohľad na rez tejto torty, ktorá vyzerá veľmi pekne.
orchidea
@dogagador - nie som v pečení začiatočníčka ale nezdá sa mi to logické ...recept by mal byť s postupom, čo z toho majú začiatočníčky ktoré nevedia ešte ani korpus upiecť... a tak ako píše @tothka keby bol rez torty, tak by to bolo jasnejšie... Neskritizovala som tortu tá je veľmi pekná.
obor123
Torta pekná, suroviny sú dobré. Ale chýba poskladanie torty. Korupcia upečieme, krémy spravíme a čo ďalej?
frona
Veru, @jancuska treba dokončiť recept...asi sa nejaká chybičkavloudila a recept sa celý nenahral?
evanaaa
Ja sa pridávam k väčšine, tiež sa mi zdá, akoby bol koniec odstrihnutý, nedokončený, a aj to zdobenie by ma zaujímalo, a čím je torta potretá, tým krémom Sampita? Pochybujem že to všetko vie aj @dogagador a ak, nech nám to vysvetlí.
jucuska
jeeee:-)) ahojte vsetci:-)))no velmi ma tesi,ze az tolky mate zaujem o moju torticku.no takze sa vam vsetkym ospravedlnujem samozrejme mate uplnu pravdu,treba ten recept dokoncit, myslela som len na cukrarov,:-) takze samozrejme korpus ( kto nevie ,kupi hotovy) narezeme 2krat,a kremom Sampita ho natrieme,a zbytkom natrieme boky i vrch.ja mam taku plastovu formu,(pouzit mozte aj cipkovany papier pod tortu)opatrne na vrch polozit a posypat kakaom, efekt nastane ako nahle papier stiahnete .tato torta je iba pre maskrtnikov,co maju radi len velmi sladke dobroty,je velmi sladka,deticky maju z nej radost:-)skoda,ze som uz po prekrojeni nefotila,lebo som sa zaoberala synovimi narodkami,ale verte ze je krasna ,ten snehovo biely krem taha oci a ci chces ci nechces,musis si z nej dat:-))vyskusajte....je nenarocna:-)) drzim palec:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia