Foto: jucuska
Vytvoreny podla receptu: Kolac Sampita
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Korpus piškótový svetlý: | |
5 ks |
|
140 g |
|
5 PL |
|
5 ks |
|
5 PL |
|
200 g |
|
Žĺtkový krém: | |
6 ks |
|
300 g |
|
500 g |
|
Krém Sampita: | |
8 ks |
|
200 ml |
|
300 g |
|
pár kvapiek |
|
1 bal. |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
Upecieme si svetly korpus.
- 2
Vo vodnom kupeli slahame 20-25min. zltka s cukrom.Po vychladnuti pridame maslo a dobre zamiesame.
- 3
Na krem Sampita uvarime sirup z vody a cukru s par kv.citrona(15-20min) na miernom ohni.Do vyslahanych bielkov s 8 p.l cukru a van.cukrom ku koncu postupne zaslahame horuci husty sirup a slahame este 5 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba ešte koniec pripísať, inak sa mi veľmi pozdáva...