Vytvoreny podla receptu: Kolac Sampita
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Korpus piškótový svetlý: | |
| 5 ks |
|
| 140 g |
|
| 5 PL |
|
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 200 g |
|
| Žĺtkový krém: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 500 g |
|
| Krém Sampita: | |
| 8 ks |
|
| 200 ml |
|
| 300 g |
|
| pár kvapiek |
|
| 1 bal. |
|
| 8 PL |
|
Postup
-
1
Upecieme si svetly korpus.
- 2
Vo vodnom kupeli slahame 20-25min. zltka s cukrom.Po vychladnuti pridame maslo a dobre zamiesame.
- 3
Na krem Sampita uvarime sirup z vody a cukru s par kv.citrona(15-20min) na miernom ohni.Do vyslahanych bielkov s 8 p.l cukru a van.cukrom ku koncu postupne zaslahame horuci husty sirup a slahame este 5 min.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Treba ešte koniec pripísať, inak sa mi veľmi pozdáva...