Recept mám z http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-torty-kolace/slavnostne-kolace/marcipanove-kosicky-s-brusnicami-30ks/. Myslím, že autorkou receptu je známa cukrárka Jozefína Zaukolcová.
porcií
Suroviny
| 90 g |
|
| 40 g |
|
| 65 g |
|
| 40 g |
|
| 15 g |
|
| 1 ks |
|
| 6 g |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 20 ml |
|
| 180 g |
|
| 60 g |
|
| 15 g |
|
| 15 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarín, vanilkový cukor, žĺtok, mleté nelúpané mandle, kakao a škoricu. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať do druhého dňa.
- 2
Na druhý deň natlačíme do formičiek košíčkov. Formičky nemastíme, lebo cesto je dostatočne mastné. Upečieme pri teplote 160 C cca 10 minút.
- 3
Medzitým si pripravíme marcipánovú náplň. 100 g mandľového marcipánu, 30 g sušených brusníc, 20 g kandizovanej pomarančovej kôry a 20 ml Demänovky - všetko spolu rozmiešame a pomocou lyžičiek plníme upečené vychladnuté košíčky.
- 4
Smotanu prevaríme, pridáme maslo, heliu a horúce vlejeme do bielej čokolády (čokoládu neroztápame), rozmiešame a vychladnuté striekame na pripravené marcipánové košíčky.
- 5
Po stuhnutí máčame do čokolády, ktorú pripravíme so 150 g tmavej čokolády a 50 g Cery. Na vrch nalepíme sušenú brusnicu a kandizovanú pomarančovú kôru.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









pozdravujem z vecne uprsaneho holandska
PA
@mesiar ja ťa zdravím zo šmykľavého Záhoria, máme tu všetko ako jednu ľadovú krajinu, snehu málo, ale ľadu požehnane
@esi mandľový marcipán sa dá kúpiť v potravinách, tento môj bol od kamarátky, ktorá mi ho kúpila v Rakúsku v Hoferi - to je ako náš Lídl
Mimochodom, ak marcipán, tak základ len mandľový, mandle mu totiž dávajú tú typickú chuť.