Marcipánové košíčky s brusnicami

medovnicek - fotkamedovnicek, 25. decembra 2012

Recept mám z http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-torty-kolace/slavnostne-kolace/marcipanove-kosicky-s-brusnicami-30ks/. Myslím, že autorkou receptu je známa cukrárka Jozefína Zaukolcová.

30
porcií

Suroviny

90 g
40 g
65 g
40 g
15 g
1 ks
6 g
štipka
100 g
40 g
30 g
20 ml
180 g
60 g
15 g
15 g
150 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarín, vanilkový cukor, žĺtok, mleté nelúpané mandle, kakao a škoricu. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať do druhého dňa.

  2. 2

    Na druhý deň natlačíme do formičiek košíčkov. Formičky nemastíme, lebo cesto je dostatočne mastné. Upečieme pri teplote 160 C cca 10 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme marcipánovú náplň. 100 g mandľového marcipánu, 30 g sušených brusníc, 20 g kandizovanej pomarančovej kôry a 20 ml Demänovky - všetko spolu rozmiešame a pomocou lyžičiek plníme upečené vychladnuté košíčky.

  4. 4

    Smotanu prevaríme, pridáme maslo, heliu a horúce vlejeme do bielej čokolády (čokoládu neroztápame), rozmiešame a vychladnuté striekame na pripravené marcipánové košíčky.

  5. 5

    Po stuhnutí máčame do čokolády, ktorú pripravíme so 150 g tmavej čokolády a 50 g Cery. Na vrch nalepíme sušenú brusnicu a kandizovanú pomarančovú kôru.

    Marcipánové košíčky s brusnicami - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@izabella929 @iva63 veľmi pekne ďakujem, mne veľmi chutia a myslím, že ostanú stálicou medzi vianočnými cukrovinkami
@mesiar ja ťa zdravím zo šmykľavého Záhoria, máme tu všetko ako jednu ľadovú krajinu, snehu málo, ale ľadu požehnane
@esi mandľový marcipán sa dá kúpiť v potravinách, tento môj bol od kamarátky, ktorá mi ho kúpila v Rakúsku v Hoferi - to je ako náš Lídl
Krásne košíčky, plné dobrotiniek, hneď by som si z nich uchmatla a ochutnala.
Mimochodom, ak marcipán, tak základ len mandľový, mandle mu totiž dávajú tú typickú chuť.

Pridaj komentár k receptu: