Ovocná torta
Ovocná torta

Ovocná torta

nocka - bez fotkynocka, 12. mája 2017
Ovocná torta
Foto: nocka

Jednoduchá torta pre tých, čo vedia upiect piškótu a chcú občas prekvapiť.

12
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
180 g
120 g
2 lyžice
Plnka:
250 g
250 g
125 g
3 lyžice
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z troch bielkov vyšľaháme sneh. Postupne po lyziciach pridáme 90 g kryštáloveho cukru a 1 lyžicu vody. Do vyslahaneho snehu pridáme postupne 3 žĺtky a znova vyšľaháme elektrickým šľahačom. Do tejto zmesi jemne zapracujeme 60 g múky a zamiesame rucnou metlickou aby bolo cesto nadychane. Na papierom vystlany plech vylejeme cesto a upečieme na 180 °C . Este teply upeceny plat zavinieme pomocou peciaceho papiera do rolady. Po vychladnutí plát rozbalime a natrieme kyslejším džemom a zabalime znova do rolky,ktoru pokrajame na cm kruzky.

  2. 2

    Pripravymi si rovnake cesto ako v bode 1.,ale peciemeho v tortovej forme. Vyklopíme a necháme ho vychladiť a natriemeho lekvarom.

  3. 3

    Plnka: Maslo vyšľaháme s praskovym a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jemný tvaroh, mascarpone a dohladka vyšľaháme. V dalsej miske vyšľaháme slahackovu smotanu a pomaly pridávame do pripravenej peny a zľahka premiešame metličkou.

  4. 4

    Dohotovenie. Na dno tortovej formy poukladáme nakrájané kruzky z rolady v bode 1. Tieto kruzky lekvárovej roládky zalejeme krémom. Dobre potrasieme aby sa krem dobre rozlozil. Na krém poukladáme nakrájané jahody a pritlačíme upečeným korpusom ktorý sme natreli džemom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť. Tortu prikryjeme doskou a preklopíme, tak, že roládky sú navrchu torty. Ozdobíme ovocím, šľahačkou, alebo krémom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
absolútne nevhodne popísaný postup pre začiatočníka:-(
bod1: k pene pridáš všetok cukor? lekvárom potrieš zvinutý plát?
bod2: z 3 vajec vyšľaháš cesto???
bod 4: kde je písané, čo urobíš s natretým plátom z bodu1? chýba, že ho pokrájaš na plátky
Aj keď je to krátky popis, podstata uniká na drobnostiach a tým pádom nedáva zmysel. Ak už nie je fotopostup, kde obrázky znázorňujú jednotlivé fázy prípravy a netreba toľko slov, tiež sa to dá napísať výstižnejšie.
Hlavne, že slovo "vyšľaháme" je použité v tomto krátkom texte až 7 krát.
Ospravedlňujem sa "začiatočníkom" asi som ňou bola už dávno a nepamätám si aké je to ťažké piecť podľa absolútne nevhodného postupu.
Doporučujem: ak niekto niečo nepochopí nech mi napíše. Rada vysvetlím po "lopate"
ak to nepôjde ani tak, vykašli sa na recept a upeč tak ako to vieš. Len tam prišľahaj lásku.