Svieži šalátik z quinoy a čiernej fazule
Foto: siuuu
Ďalší z menej tradičných šalátov - tentoraz z quinoy a čiernej fazule. Samotný ako ľahká večera, ale pokojne aj ako príloha k mäsku.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g uvarená |
|
1-2 ks čerstvá |
|
1-2 ks (alebo šalotka) |
|
podľa chuti (čerstvá) |
|
Zálievka: | |
2-3 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Quinou namočíme na 10 minút do vody, scedíme, uvaríme podľa návodu (v dvojnásobnom množstve vody varíme cca 20 minút) a necháme mierne vychladnúť.
- 2
Pokrájame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín.
- 3
Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutú quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku.
Tiež quinoový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/quinoa-s-citronovou-stavou-foto...