Bryndzová nátierka

matuskiss4 - bez fotkymatuskiss4, 29. januára 2017

Keď máte doma bryndzu a nemáte chuť na bryndzové halušky, urobte si toto.

10 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks veľká
50 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu a nakrájame ju.

  2. 2

    Zmiešame maslo, nátierkove maslo, cibuľu a bryndzu a pridáme mletú červenú papriku.

Diskusia k receptu

evanaaa
@Matuskiss4 , Matúško, dobrú si spravil nátierku, tú mám aj ja rada a robím si ju občas ako ty, len dávam iba maslo, to pravé, ale ak by som nemala, dám aj ja nátierkové, a k tomu si nakrájam aj paradajku.....
1x kakao
marienka44
ja ešte pridávam aj zomletú rascu, prípadne aj mleté čierne korenie.
peter48
Až na to nátierkové maslo, resp. podľa súčasného označenia smotanovú nátierku, je to ako jedna z variánt bryndzovej nátierky, ako ju robila stará mama. Druhá bola s rascou a pažítkou. Ja v ostatnom čase uprednostňujem "diétnejšiu" verziu, keď namiesto masla dávam mäkký tvaroh. Najčastejšie dokonca odtučnený, ale to už je tak trochu extrém.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia