Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami
Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....
Ovsené palacinky s jablkami
Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.
Veľkonočná paska
Určite nesmie chýbať na veľkonočné sviatky, takéto piekli naše staré mamy. Nenáročná príprava aj pre...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Jablkovo-smotanová torta Apfelmus
Tentokrát som pripravila jemnú a lahodnú tortičku s jablkovo-smotanovou plnkou. Torta je šťavnatá a úplne sa rozplýva na jazyku....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Domáce kysnuté uzlíky so sezamom
Dnes výborné domáce uzlíky so sezamom. Určite je tu veľa receptov na také pečivo, ale...
Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.
Oškvarkové kolieska
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Výborný domáci chlieb
Viem, je tu už strašne veľa receptov na chlieb aj ja ich tu mám viac, ...
Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom
Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.
Mašličkové cestoviny so syrom a slaninou (Lacitos con queso y bacon)
Ponúkam vám jednoduchý recept katalánskych babičiek, ktorým tu potešia skoro všetky vnúčence. Je to rýchle jedlo, lacné a chutné....
Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom
Jednoduché, veľmi chutné turecké múčne jedlo, ktoré zvládne naozaj každý :-)
Jemný jablkový koláčik s jablkovým pudingom
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne každý začiatočník. V dobe blížiacich sa sviatkov aktuálny ako pohostenie...
Jednorožcový cheesecake
Tento recept snáď osloví malé detičky, či niektorých dospelákov. Je to viacmenej klasický cheesecake s...
Kváskové mliečne cesto na sladké alebo slané žemle
S cestom sa dobre pracuje a ak sa pridá viac cukru a poprípade hrozienka, orechy, alebo kandizované ovocie, dostaneme chutné sladké napríklad raňajkové pečivo alebo vianočku....
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...
Halušky s tvarohom
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...
Polievka aj na Veľký piatok
Vhodná na pôstne a ťažké časy, alebo vymetanie komory. Ako chlapec som ju nemal rád a teraz mi celkom chutí....
Moravské koláče
Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky...
Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...
Plnené perníky s lekvárom
Teraz si môžete upiecť tie najlepšie plnené perníky aké ste jedli a bez chémie :)
Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami
Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...