Foto: magda19
Čo môže byť lepšie ako jemný koláč rozplývajúci sa na jazyku? Dlho som hľadala na internete ideálny recept na tiramisu, no nikde som Zobraziť celý popisČo môže byť lepšie ako jemný koláč rozplývajúci sa na jazyku? Dlho som hľadala na internete ideálny recept na tiramisu, no nikde som ho nenašla, preto sa podelím s vami o môj recept, ktorý som poskladala z troch rôznych.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zalejeme silnú kávu, približne 350-500 ml. Necháme chladnúť
- 2
Rozdelíme si vajíčka na žĺtky a bielky. Do žĺtkov pridáme 125 g cukru a šľaháme nad parou, kým sa cukor neroztopí (cca 5 minút). Pridáme mascarpone a zašľaháme. Vyšľaháme smotanu, a tiež ju primiešame k vyšľahanými žĺtkom s mascarpone. Nakoniec vyšľaháme bielky s 50 g cukru a jemne zamiešame do krému.
- 3
Do kávy prilejeme Amaretto (alebo niečo podobné, čo máte po ruke, môže byť aj rum alebo likér), zamiešame.
- 4
Do formy (25x35 cm) postupne ukladáme vedľa seba dlhé piškóty, ktoré predtým namočíme do kávy (netreba piškóty dlho močiť, úplne stačí len na sekundu, inak bude tiramisu veľmi "mokré"). Na piškóty nalejeme polovicu krému a dôkladne rozotrieme.
- 5
Na krém opäť poukladáme namočené piškóty, a zakryjeme ich zvyšným krémom.
- 6
Vrch pekne uhladíme a zasypeme kakaom. Odložíme do chladničky ideálne na celú noc.
- 2
Diskusia k receptu