Rascový chlieb fotorecept

kesho - bez fotkykesho, 5. decembra 2021
Rascový chlieb (fotorecept)
Foto: kesho

Jednoduchý a chutný chlieb :)

Suroviny

250 g
250 g
400 ml teplá
3 ČL
22 g
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prvé si zarobíme kvások z droždia, teplej vody a cukru. Necháme odležať, zatiaľ si nachystáme ďalšie veci.

  2. 2

    Do misy dáme obidve múky, soľ, rascu (soľ a rascu dávam od oka podľa chuti, ja mam rád viac rascový), trochu octu a vykysnutý kvások. Všetko spolu premiešame.

    Rascový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi hodinku.

    Rascový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, cesto poprehadzujeme a dáme do formy na chleba.

    Rascový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto ho necháme podkysnúť ešte asi pol hodinku.

    Rascový chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinku.

    Rascový chlieb (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Chlieb a pečivo, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha

Karí kura


(fotorecept)">Suroviny a postup