Jednoduchý a chutný chlieb :)
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
400 ml teplá |
|
3 ČL |
|
22 g |
|
|
|
|
|
trocha |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prvé si zarobíme kvások z droždia, teplej vody a cukru. Necháme odležať, zatiaľ si nachystáme ďalšie veci.
- 2
Do misy dáme obidve múky, soľ, rascu (soľ a rascu dávam od oka podľa chuti, ja mam rád viac rascový), trochu octu a vykysnutý kvások. Všetko spolu premiešame.
- 3
Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi hodinku.
- 4
Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, cesto poprehadzujeme a dáme do formy na chleba.
- 5
Takto ho necháme podkysnúť ešte asi pol hodinku.
- 6
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinku.
- 2
Tiež chlieb:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem, opravené na čl :)