
Thajské zelené karí
Suroviny na tento recept nemáme vždy doma v špajzi, ale dajú sa zohnať a … stojí...

Sladká pšenová kaša s cuketou
Pšeno sa dá použiť na akýkoľvek spôsob. Aj naslano, aj nasladko. A dá sa...

Cestoviny s fazuľkami
Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia, ale zato dobrá. A hlavne rýchlo hotová :)

Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami
Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.

Polievka z morky s pečeňovými haluškami
13. októbra bude rok, čo od nás „odišiel“ brat a švagor Lacko † 81....

Zeleninová polievka s bedľou jedlou
Veľmi rád varím, hlavne pre deti, vnúčence a tých, ktorí si moju snahu i námahu zaslúžia....

Domáci lekvár zo šípok (sverbovuzy)
Od známeho sme dostali cca 5 kg čerstvo nazbierané šípky – v našom nárečí šípky voláme sverbovuza...

Dubáčikový guláš
Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál....

Pšenové guľôčky so syrom a slaninou
Aj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú....

Rybacie filé vo woku s červenou šošovicou
Keď som čítala v knihe tento recept, hneď sa mi zapáčil....

Hustý domáci paradajkový pretlak
Ponukám recept na paradajkový pretlak, ktorý používam do varenia.

Sójová polievka so zemiakmi a párkom
Sója je mojím pravidelným spoločníkom. Kupujem ju priamo z mlyna, takže ju mám poruke doma vždy....

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami
Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke....

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou
Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA....

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Kotlíkový hovädzí guláš
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť....

Bravčový guláš s batatami a hubami
Budem rád a šťastný, pokiaľ niekto z Vás, priatelia na Varecha.sk, použije moju technológiu na podobný guláš, ale so súčasnými dostupnými hubami u nás doma na Slovensku....

Cestoviny zapekané s lekvárom a orechami
Sladké a predsa aspoň trocha zdravé vďaka orechom....

Koláč s kyslou smotanou a slivkami
Jednoduchý, na prípravu nenáročný svieži koláč na tieto horúce letné dni.

Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

Slivkový lekvár, pravý, hustý, do buchiet
Vyskúšala som už veľa spôsobov na prípravu lekváru, takého, ktorý bude hustý a nevytečie mi z buchiet....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

Jogurtové halušky s makom
Výborný sladký obed hotový za 30 minút. Poteší všetky deti a hlavne maminky svojou jednoduchou prípravou....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....