Opekance Amálka fotorecept
Foto: anulienka1
Teraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla. Sú Zobraziť celý popisTeraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla. Sú rýchlo hotové, pretože nič nenechávate kysnúť. Proste zamiešate, vytvarujete, pečiete a hotovo. Robím ich už roky a s receptom som veľmi spokojná, preto som sa rozhodla ho ponúknuť aj vám. Je tu veľa receptov na opekance, tak ak sa nájde rovnaký, znamená to, že je dobrý :).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo roztopíme a všetky suroviny spolu zmiešame. Vymiešame na hladké nelepivé cesto. Nerobte žiadny kvások, nič také, len zmiešať a vymiešať.
-
2
Cesto nenechávame kysnúť, hneď ho rozdelíme na jednotlivé časti z ktorých ušúľame valčeky a tie pokrájame na malé kúsky. S cestom sa veľmi dobre pracuje, vôbec sa nelepí, podsýpať múkou len minimálne.
-
3
Vytvarované opekance ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Nechávame medzi jednotlivými opekancami trošku miesta, pretože v rúre trochu podrastú.
-
4
Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10-12 minút. Treba strážiť, záleží od rúry. Ja zvyknem plech v rúre počas pečenia aj otočiť, aby sa opekance dobre upiekli zo všetkých strán. Necháme vychladnúť a skladujeme na suchom mieste. Do Vianoc v pohode vydržia.
Za málo. Myslím, že nebudete sklamaná :)
Ano aj rozpustené maslo, na to som zabudla.
Maju byt tvrde.uvaria sa v trosku osolenej vode,posypu makom a zaleju horucim sladkym mliekom v ktorom je rozpustene maslo.teda aspon ja som takto predvcerom postupoval :-) .moja mamka ich robi cca tyzden pred sviatkami
Pozdravujem vsetkych ;-)