prazdny

Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami

Kuracie mäso

Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.

prazdny

Dubáčikový guláš

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál....

prazdny

Bravčové plátky na srbský spôsob

Bravčové mäso

Výborný a rýchly obed či večera...

prazdny

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami

Cestoviny

Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke....

prazdny

Paradajková nátierka s pažítkou na hrianky alebo chlieb

Bezmäsité jedlá

Keď je dosť paradajok, príde vhod aj táto nátierka....

prazdny

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou

Kuracie mäso

Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA....

prazdny

Bravčový guláš s batatami a hubami

Bravčové mäso

Budem rád a šťastný, pokiaľ niekto z Vás, priatelia na Varecha.sk, použije moju technológiu na podobný guláš, ale so súčasnými dostupnými hubami u nás doma na Slovensku....

prazdny

Bravčové na skaramelizovanej cibuli

Bravčové mäso

Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

prazdny

Perkelt k fazuľkovému prívarku

Hovädzie mäso

Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

prazdny

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá

Bravčové mäso

Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

prazdny

Omáčka z tmavých ringlôt

Bezmäsité jedlá

Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

prazdny

Paradajková pochúťka

Bezmäsité jedlá

Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

prazdny

Bravčový perkelt s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

prazdny

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov

Bravčové mäso

Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

prazdny

Kuracie lýtka na zelenine

Kuracie mäso

Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Fazuľkový šalát s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

prazdny

Lečo s hubami crimini pre dvoch

Bezmäsité jedlá

Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

prazdny

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom

Bravčové mäso

Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

prazdny

Pór s hrozienkami ako príloha

Bezmäsité jedlá

Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

prazdny

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou

Bravčové mäso

Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

prazdny

Balkánsky plameň

Bravčové mäso

Pripravíme si všetky suroviny.

prazdny

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii

Kuracie mäso

Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

prazdny

Pšeno so zeleninou a s tofu

Bezmäsité jedlá

Pšeno a tofu je veľmi dobrá kombinácia....

prazdny

Huby s Nivou

Bezmäsité jedlá

V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné....

prazdny

Bravčové plátky na hrášku

Bravčové mäso

Jednoduchá príprava obeda alebo večere.

prazdny

Fazuľka s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

prazdny

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku

Hlavné jedlá

Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

prazdny

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou

Cestoviny

Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

prazdny

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom

Bezmäsité jedlá

To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

prazdny

Fantastické bravčové stehno v horčicovej omáčke

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na rezne a naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou taktiež...

prazdny

Kuskus s paradajkami a mozzarellou

Cestoviny

Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...

prazdny

Plnený morčací závin delikates

Hlavné jedlá

Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Treska s hubami shimeji

Bezmäsité jedlá

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

prazdny

Segedínský guláš

Bravčové mäso

Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...