Neapolský šalát fotorecept
Foto: kimlo
Prečo neapolský, to neviem, asi kvôli paradajkovému pretlaku, ktorý tam ide. Ale je výborný, či už s pečivom alebo na chlebíčky,
hrianky, alebo ako Zobraziť celý popisPrečo neapolský, to neviem, asi kvôli paradajkovému pretlaku, ktorý tam ide. Ale je výborný, či už s pečivom alebo na chlebíčky,
hrianky, alebo ako súčasť pohostenia návštevy alebo oslavy. Dal som ochutnať kolegom v práci, hneď pýtali recept... tak ho
ponúkam aj sem.
Zdroj: internet
príprava
Postup
-
1
Mäkkú salámu pokrájame na rezance. Ja kupujem bravčovú Lyoner, s tou mám pri šalátoch najlepšie skúsenosti a obsahuje 84 % mäsa. Tiež zaváranú kapiu nakrájame na rezance. Uhorky, cibuľu, a feferónky nakrájame na drobno. Cibuľu sparíme, prelejeme ju na sitku vriacou vodou, potom prepláchneme studenou a necháme vychladnúť. Má lahodnejšiu chuť a je lepšie stráviteľná pre tých čo ju nemajú radi. Cesnak prelisujeme.
-
2
Všetko dáme do misky, pridáme horčicu, pretlak, olej a ostatné prísady.
-
3
Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc, aby sa prepojili chute.
-
4
Pred podávaním doporučujem ešte premiešať, lebo šťava a nálev by zostali na dne misy. Podávame s pečivom.
Vďaka z reakciu, je to fajn šalát a hlavne univerzálny.
Vyskúšaj a neobanuješ! Určite ho budem robiť častejšie, vraj je super aj na hriankách.
Vďaka za reakciu, určite vyskúšaj. Nie je to ten normovaný recept, nikde v tých receptúrach som ho nenanšiel. Ale vraj v Čechách s podával v reštauráciách na topinkách pod názvom Polír, pod názvom Neapolský sa objavil s nástupom obchodného reťazca Globus.
Ďakujem za ohlas, som rád že šalát chutil. Pridaním syra sa určite nedá nič pokaziť. Ja sa chystám na ďalšiu várku, už mám suroviny pripravené… 😋
Šalát je naozaj výborný, už som ho robil viackrát, na Silvestra s ním budeš mať určite úspech… príjemné sviatky všetkým.
Ja dávam pretlak z konzervy, hlavne nech je hustý. A olej slnečnicový. Každý normálny pretlak by sa mal dať rozmiešať v oleji. Značku podravka nekupujem. :-)
Ďakujem za foto a pripomenutie, som rád že chutilo.