Schwarzwaldská torta fotorecept
Foto: slovakbaker
Klasický dezert z Nemecka v modernejšom prevedení v štýle semi naked cake.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy/stavnata-schwarzwaldska-torta-recept-mame-znamej-slovenskej-cukrarky
porcií
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1,5 PL |
|
štipka |
|
Višňová náplň: | |
350 g zavárané, odkôstkované |
|
350 ml (z kompótu) |
|
podľa chuti |
|
40 g |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
100 ml (33 %) |
|
100 g |
|
|
|
Vrchný krém: | |
250 g |
|
50 ml (33 %) |
|
50 g |
|
Ganache: | |
50 g |
|
50 ml |
|
Na dozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na korpus:
-
2
Bielky šľaháme so štipkou soli. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Žĺtky zmiešame s olejom a po častiach zašľaháme do snehu (už na nízkych otáčkach!).
-
4
Sypké suroviny metličkou premiešame, preosejeme a po častiach stierkou zamiešame do cesta.
-
5
Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (dno formy sme vystlali papierom na pečenie). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť, korpus vyberieme z formy a pretočíme. Prikryjeme utierkou, aby korpus počas chladnutia nevyschol.
- 6
Pripravíme višňovú náplň. V šťave z kompótu rozmiešame Zlatý klas a prisypeme kryštálový cukor. Vlejeme do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, primiešame višne a necháme úplne vychladnúť.
- 7
Príprava krému je extrémne jednoduchá. Všetky suroviny spolu vyšľaháme na hladký krém.
- 8
Korpus prerežeme na 3 časti. Prvú položíme na stojan, cukrárskym vreckom s hladkou špičkou po obvode nanesieme krém, do stredu cca polovicu višňovej náplne. Okolo korpusu uložíme cukrársky ráfik, ktorý nám následne pomôže tortu rovnomerne naplniť.
- 9
Na vrch nanesieme krém a pokračujeme v zostavovaní torty. Uložíme posledný korpus a dáme zachladiť. Odstránime ráfik a zvyšným krémom v tenkej vrstve natrieme vrch a boky torty. Opäť zachladíme.
- 10
Na vrchný krém spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Krémom v dostatočnej vrstve potrieme vrch a boky torty, pomocou cukrárskej karty uhladíme, môžeme vytvoriť polonahý efekt.
- 11
Spodnú tretinu torty po obvode ozdobíme čokoládovými hoblinami. Vrch torty ozdobíme polevou ganache, ktorú necháme stekať a vytvoríme tak efektný a moderný efekt stekajúcej čokolády. Krém, ktorý nám ostal, môžeme preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ním ozdobiť. Dozdobíme višňami a čokoládovými hoblinami.
- 12
Torta sa vydarila, čo poviete?
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
varecha.pravda.sk/recepty/schwarzwaldska-torta-fotorecept...
A nie je to chalan kto toto upiekol?🤩🎂
A vieš že nad tým tiež premýšľam či to nie je muž.Ten nick by na to aj sedel.
Správný postřeh. Děkuji. Nevím zda je @slovakbaker žena nebo muž. Podle nicku může být oboje. Šikulku beru zpět.
Tak zatiaľ s nami @slovakbaker 'nekomunikuje' tak uvidíme🙌🤩 chalan alebo dievča, treba sa s touto osobou skamarátiť😉🎂😃
Ďakujem pekne za komentáre, som rád, že sa Vám torta páčila...
Jsem s tichou duší.
varecha.pravda.sk/recepty/schwarzwaldska-torta-fotorecept...
A nie je to chalan kto toto upiekol?🤩🎂
A vieš že nad tým tiež premýšľam či to nie je muž.Ten nick by na to aj sedel.
Správný postřeh. Děkuji. Nevím zda je @slovakbaker žena nebo muž. Podle nicku může být oboje. Šikulku beru zpět.
Tak zatiaľ s nami @slovakbaker 'nekomunikuje' tak uvidíme🙌🤩 chalan alebo dievča, treba sa s touto osobou skamarátiť😉🎂😃
Ďakujem pekne za komentáre, som rád, že sa Vám torta páčila...
Jsem s tichou duší.