Višňová torta
Višňová torta

Schwarzwaldská torta fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 28. novembra 2021

Klasický dezert z Nemecka v modernejšom prevedení v štýle semi naked cake.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy/stavnata-schwarzwaldska-torta-recept-mame-znamej-slovenskej-cukrarky

12
porcií

Suroviny

Korpus:
6 ks
6 PL
1 ČL (nemusí byť)
4 PL
4 PL
2 PL
1,5 PL
štipka
Višňová náplň:
350 g zavárané, odkôstkované
350 ml (z kompótu)
podľa chuti
40 g
Krém:
500 g
250 g
100 ml (33 %)
100 g
Vrchný krém:
250 g
50 ml (33 %)
50 g
Ganache:
50 g
50 ml
Na dozdobenie:



Postup

  1. 1

    Ingrediencie na korpus:

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky šľaháme so štipkou soli. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky zmiešame s olejom a po častiach zašľaháme do snehu (už na nízkych otáčkach!).

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sypké suroviny metličkou premiešame, preosejeme a po častiach stierkou zamiešame do cesta.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (dno formy sme vystlali papierom na pečenie). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť, korpus vyberieme z formy a pretočíme. Prikryjeme utierkou, aby korpus počas chladnutia nevyschol.

  6. 6

    Pripravíme višňovú náplň. V šťave z kompótu rozmiešame Zlatý klas a prisypeme kryštálový cukor. Vlejeme do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, primiešame višne a necháme úplne vychladnúť.

  7. 7

    Príprava krému je extrémne jednoduchá. Všetky suroviny spolu vyšľaháme na hladký krém.

  8. 8

    Korpus prerežeme na 3 časti. Prvú položíme na stojan, cukrárskym vreckom s hladkou špičkou po obvode nanesieme krém, do stredu cca polovicu višňovej náplne. Okolo korpusu uložíme cukrársky ráfik, ktorý nám následne pomôže tortu rovnomerne naplniť.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vrch nanesieme krém a pokračujeme v zostavovaní torty. Uložíme posledný korpus a dáme zachladiť. Odstránime ráfik a zvyšným krémom v tenkej vrstve natrieme vrch a boky torty. Opäť zachladíme.

  10. 10

    Na vrchný krém spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Krémom v dostatočnej vrstve potrieme vrch a boky torty, pomocou cukrárskej karty uhladíme, môžeme vytvoriť polonahý efekt.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Spodnú tretinu torty po obvode ozdobíme čokoládovými hoblinami. Vrch torty ozdobíme polevou ganache, ktorú necháme stekať a vytvoríme tak efektný a moderný efekt stekajúcej čokolády. Krém, ktorý nám ostal, môžeme preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ním ozdobiť. Dozdobíme višňami a čokoládovými hoblinami.

  12. 12

    Torta sa vydarila, čo poviete?

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
A tak je to správně, podle GDPR. Nejde poznat pohlaví... a bůhví jaké detaily. Také to může být umělá inteligence, tedy robot/robotka.
olinecka
U mňa je to na 5*,nádherná prevedenie palec hore. Krása.
boxik
Stačí si pozrieť recepty na dnešný deň a hneď je jasné prečo má Slovensko najvyššiu ročnú spotrebu cukru na jednu osobu. Hlavne ,že poctivé jedlá je nezdravé jesť , lebo kalórie.
haji
A tak je to správně, podle GDPR. Nejde poznat pohlaví... a bůhví jaké detaily. Také to může být umělá inteligence, tedy robot/robotka.
olinecka
U mňa je to na 5*,nádherná prevedenie palec hore. Krása.
boxik
Stačí si pozrieť recepty na dnešný deň a hneď je jasné prečo má Slovensko najvyššiu ročnú spotrebu cukru na jednu osobu. Hlavne ,že poctivé jedlá je nezdravé jesť , lebo kalórie.
kukulienka71
Mne sa tvoja modernejsia verzia veľmi páči, robila som úplne podľa popisu, jedine formu som mala 23 cm, tak je máličko nižšia. Pracovalo sa mi veľmi dobre, popis práce dobrý.


kukulienka71
Tvaroh v plnke a višne urobia akurátnu kyselkavosť. Polievanie polevou chce viac tréningu odo mňa. Korpus je vynikajúci. Som celkovo veľmi spokojná, ďakujem pekne