Višňová torta
Višňová torta

Schwarzwaldská torta fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 28. novembra 2021

Klasický dezert z Nemecka v modernejšom prevedení v štýle semi naked cake.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy/stavnata-schwarzwaldska-torta-recept-mame-znamej-slovenskej-cukrarky

12
porcií

Suroviny

Korpus:
6 ks
6 PL
1 ČL (nemusí byť)
4 PL
4 PL
2 PL
1,5 PL
štipka
Višňová náplň:
350 g zavárané, odkôstkované
350 ml (z kompótu)
podľa chuti
40 g
Krém:
500 g
250 g
100 ml (33 %)
100 g
Vrchný krém:
250 g
50 ml (33 %)
50 g
Ganache:
50 g
50 ml
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na korpus:

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky šľaháme so štipkou soli. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky zmiešame s olejom a po častiach zašľaháme do snehu (už na nízkych otáčkach!).

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sypké suroviny metličkou premiešame, preosejeme a po častiach stierkou zamiešame do cesta.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (dno formy sme vystlali papierom na pečenie). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť, korpus vyberieme z formy a pretočíme. Prikryjeme utierkou, aby korpus počas chladnutia nevyschol.

  6. 6

    Pripravíme višňovú náplň. V šťave z kompótu rozmiešame Zlatý klas a prisypeme kryštálový cukor. Vlejeme do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, primiešame višne a necháme úplne vychladnúť.

  7. 7

    Príprava krému je extrémne jednoduchá. Všetky suroviny spolu vyšľaháme na hladký krém.

  8. 8

    Korpus prerežeme na 3 časti. Prvú položíme na stojan, cukrárskym vreckom s hladkou špičkou po obvode nanesieme krém, do stredu cca polovicu višňovej náplne. Okolo korpusu uložíme cukrársky ráfik, ktorý nám následne pomôže tortu rovnomerne naplniť.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vrch nanesieme krém a pokračujeme v zostavovaní torty. Uložíme posledný korpus a dáme zachladiť. Odstránime ráfik a zvyšným krémom v tenkej vrstve natrieme vrch a boky torty. Opäť zachladíme.

  10. 10

    Na vrchný krém spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Krémom v dostatočnej vrstve potrieme vrch a boky torty, pomocou cukrárskej karty uhladíme, môžeme vytvoriť polonahý efekt.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Spodnú tretinu torty po obvode ozdobíme čokoládovými hoblinami. Vrch torty ozdobíme polevou ganache, ktorú necháme stekať a vytvoríme tak efektný a moderný efekt stekajúcej čokolády. Krém, ktorý nám ostal, môžeme preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ním ozdobiť. Dozdobíme višňami a čokoládovými hoblinami.

  12. 12

    Torta sa vydarila, čo poviete?

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
A tak je to správně, podle GDPR. Nejde poznat pohlaví... a bůhví jaké detaily. Také to může být umělá inteligence, tedy robot/robotka.
olinecka
U mňa je to na 5*,nádherná prevedenie palec hore. Krása.
boxik
Stačí si pozrieť recepty na dnešný deň a hneď je jasné prečo má Slovensko najvyššiu ročnú spotrebu cukru na jednu osobu. Hlavne ,že poctivé jedlá je nezdravé jesť , lebo kalórie.
haji
A tak je to správně, podle GDPR. Nejde poznat pohlaví... a bůhví jaké detaily. Také to může být umělá inteligence, tedy robot/robotka.
olinecka
U mňa je to na 5*,nádherná prevedenie palec hore. Krása.
boxik
Stačí si pozrieť recepty na dnešný deň a hneď je jasné prečo má Slovensko najvyššiu ročnú spotrebu cukru na jednu osobu. Hlavne ,že poctivé jedlá je nezdravé jesť , lebo kalórie.