Drobné pečivo
Drobné pečivo

Mriežkované čajové pečivo fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. decembra 2021
Mriežkované čajové pečivo (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutné a krásne vyzerajúce trvanlivé pečivko, ktoré si rýchlo a jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Hodí sa naozaj na každú príležitosť. Zobraziť celý popisVeľmi chutné a krásne vyzerajúce trvanlivé pečivko, ktoré si rýchlo a jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Hodí sa naozaj na každú príležitosť. Či už len ku káve s kamarátkou, na oslavu, alebo na sviatky ?. Chutí vždy!!!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/12/mriezkovane-cajove-pecivo.html?m=1

15 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
200 g
250 g
1 dl
3 PL
1 PL
2 KL
2 KL
1 bal.
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame všetky suché prísady. Potom pridáme mäkké maslo, žĺtky a oboma rukami zapracujeme do múky, aby sme dostali také mrvivé cesto? Až teraz pridáme mlieko, ktoré nám to spojí do polomäkkého cesta? Cesto zakryjeme igelitom a necháme 15 minút oddychovať.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto oddychuje, pripravíme si našu pomôcku? Na to, aby sme dostali krásny tvar mriežky, použijeme celkom klasickú mriežku čo používate na zemiakový šalát.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí času si z cesta odštipkávame kúsky, ktoré vyšúľame na guľky veľkosti orecha. Guľky následne dlaňou trocha stlačíme.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon už len jemným zatlačením mriežky vytvárame na povrchu koláčikov krásny vzor? Ak sa vám tá mriežka bude trocha ťažšie vyberať po zatlačení, tak ju môžete občas potrieť olejom, aby sa ľahšie oddeľovala od cesta? Koláčiky poukladáme na plech s papierom trocha ďalej od seba.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C cca 15 minút. Treba si to radšej sledovať, keďže rúry pečú trošku rozdielne?Ale dlhšie určite nepečte!

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláčiky sú krásne upečené a voňavé? Podľa toho ako sa vám viac páčia, môžete ich nechať len takto, alebo ich dokonca môžete zlepiť aj džemom, len ich budete mať potom hrubšie.

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kto chce, ten ich môže pocukrovať práškovým cukrom? Prajem dobrú chuť!

    Mriežkované čajové pečivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Nebezpečné keksíky, sušenky miluju a líbí se mi i postup a použití protlačovadla. Vděčný a jednoduchý receptík. Opatrně s pečením, bo kakaové prihorí velmi rychlo.
cesminaz
@haji som rada, že sa ti koláčiky páčia :-) Sú velmi jednoduché a dobré. Čo sa týka pečenia, tých 15 minút im treba, lebo sú dosť hrubé :-) Pri vyberaní sú pravdaže ešte na hmat trocha mäkké. @lucbodka vdaka👍 túto mriežku môžeš použiť aj na iné pečivko :-) dá krásny zaujímavý vzor.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
April 9, 2022- dnes som spravila 1/2 receptu. Výsledok bol velmi lahodný keks. Vynikajuci nápad na použitie tej mriecky.