Vianočné venčeky fotorecept
Foto: olinecka
Vianoce sú za dverami a ja keď mám troška času, pripravujem, vymýšľam. Ponúkam venčeky, ktoré sú nenáročne na pečenie.
porcií
príprava
na 180/110 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
3/4 bal. |
|
z 1 citróna |
|
60 g mleté |
|
2 ks |
|
Sneh na venčeky: | |
2 ks |
|
120 g |
|
štipka |
|
1/2 ČL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy. Múke na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
-
3
Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a kolieska predpečieme 7-8 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, dáme na vodný kúpeľ, pridáme štipku soli, cukor, 1/2 ČL Solamylu a došľaháme do tuha. Sneh prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
5
Na predpečené venčeky nastriekame snehovú zmes v tvare venčekov (viď foto). Opäť vložíme do vyhriatej rúry na 110 stupňov a dopečieme asi 40-45 minút.
-
6
Po upečení môžeme do stredu dať marmeládove želé, ale nemusí byť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Určite nie viem boli by krásne, ale neviem ako by vyzerali po usušení. Hádam pofrkať čokoládovou polevou po vychladnutí. Z celého srdca ďakujem za príjemný komentár.
Ďakujem som rada, že sa koláčiky páčia.
Ďakujem som rada, že vieš aká je to dobrota.
Tvoje komentáre má vždy potešia a nakopnu, aby som niečo upiekla... Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne.
Len ju na ér a daj vedieť, ako sa podarili.
Len vyskúšaj a daj vedieť ako sa podarili.