Jablkovo-orechový koláč fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Výsledok, ktorý poteší.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
100 ml vlažné |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
300 g |
|
3-4 ks nastrúhané |
|
2 hrste (nasekané) |
|
Na potretie: | |
|
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do perníka a kakaom a po častiach vmiešame do vaječného základu. Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Orechy posekáme na drobno. Jablká a orechy vmiešame do cesta. Plech 25x30 cm vymastíme a vysypeme múkou a nanesieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
-
3
Po upečení koláč necháme vychladnúť. Potom potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom na kocky, rezy. Dobrú chuť.
Ďakujem za príjemný komentár som rada, že poznáš chuť...
Ďakujem naozaj rýchly a vďačný zákusok, ktorý poteší na poslednú chvíľu.
Dakujem