Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) fotorecept
Foto: cesminaz
Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené. ? Chutí výborne a zasýti.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/11/patates-corbas-kremova-zemiakova.html?m=1
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 l |
|
1 l |
|
50 g (82 %) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Paprikové maslo: | |
50 g (82 %) |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné na polievku. Vývar môžete použiť buď hovädzí alebo kurací. Ja som použila hovädzí. Zemiaky a cibuľu si už vopred pokrájame.
-
2
V hrnci ohrejeme maslo a opražíme na ňom kukuričnú múku. Vlastne je to ako klasická zápražka, len tu použijete maslo namiesto oleja a múku kukuričnú? Za častého miešania zo 2-3 minútky necháme posmažiť.
-
3
Následne pridáme cibuľu a zemiaky a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme vývarom, vodou, osolíme, pridáme mleté korenie a nastrúhame cesnak. Polievku necháme variť kým nebude všetko mäkké.
-
4
Keď sú už zemiaky celkom mäkké, polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka? Nakoniec ešte polievku ochutíme podľa chuti citrónom.
-
5
Paprikové maslo si pripravíme veľmi ľahko. Na ohriate maslo dáme 1 KL mletej papriky, minútku necháme spolu poškvrčať a napokon odstavíme?
-
6
Polievka chutí veľmi dobre? Mne osobne chutí oveľa viac bez paprikového masla, len s pridaním ešte viac citróna ? Ale to už je na každom, že ako mu polievka viac chutí. Treba jednoducho vyskúšať. Prajem dobrú chuť!
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Jej to ma velmi teší, že sa u vás tá polievka udomácnila :-) Verím, že vám bude chutiť aj táto, treba vyskúšať :-)
Ano presne ako vravíš @izabelka , niekedy je v jednoduchosti krása. V tomto prípade "chuť"😉
Ja používam kukuričnú múku dosť často a preto ju mám vždy doma. Jasné že z nej nepoužívam naraz vela, ale väčšinou vždy po niekolkých lyžiciach. Robím Kuymak, sladkú kašu, super helvu, alebo dám aj do kysnutých koláčov🙂 Ak ti mám povedať pravdu, tak si ju choď kúpiť. Kukuričná múka má celkom inú chuť a konzistenciu než hladká pšeničná, lebo kukuričná neobsahuje lepok. A ked ju ešte aj na masle upražíš ako v tomto recepte, tak to dá duplom inú chuť👍 Je to na tebe ako sa rozhodneš, ale ak chceš mať tureckú zemiakovú a nie slovenskú zemiakovú, tak použi kukuričnú múku ako je v recepte🙂 Ja ju kupujem v Tescu, 1kilové balenie, ale určite má aj Billa. Tuto môžeš potom tú kukuričnú múku použiť neskôr...
varecha.pravda.sk/recepty/kuymak-kujmak-fotorecept/68034-...
varecha.pravda.sk/recepty/jemna-kukuricna-kasa-s-jablkami...
V první řadě je bezlepková! A v řadě druhé má chuť po kukuřici. Receptů ti ujo Google nabídne mnoho. Já bych si kilo nekupovala, napred potkej nekoho, kdo ti trochu poskytne abys ochutnal.