Kuracia pečienka zapečená v strúhanke
Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka....
Pesto z rukoly na spaghetti
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, ...
Gazdovský zemiakový paprikáš
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú...
Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob
I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z...
Plnené plátky bravčového karé s bylinkovo-vínovovou omáčkou
Po určitom nútenom požívaní nemocničnej stravy som sa rozhodol, že si pripravím niečo ľahké a chutné....
Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...
Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou
Na dnešný obed som urobila výborný obed. kačacie prsia a k tomu mandarínkovú omáčku.
Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.
Čokorezy – mandales od Angeliky
Rcp mám od dcérky, ktorá ho pripravila na svoje „narodky“. Ja na mojej krajšej ½....
Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Krémová polievka zo zeleniny à la Mode de Tours
Pozerám sa na moju preplnenú KKK (Knižnica Kuchárskych Kníh), ktorú v terajšom živote nezrealizujem, ani...
Živánska v pekáči
Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob,...
Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami
Velmi jednoduche, rychle a pritom vyborne jedlo ;-)
Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne
Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované ...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Pivové rezy
Povodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake ...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Zeleninovo-ryžový nákyp
Varila som podla tohoto receptu. http://www. taste. com. au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na...
Letný šalát z valeriánky poľnej
Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s...
Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...
Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi...
Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Mätovo-cuketové rizoto
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým
Studená zelená jogurtová polievka
Jednoduchá rýchla letná polievka zo zeleniny a byliniek výborne osvieži v horúcich letných dňoch.
Mäsové taštičky s kapustou
Cesto si urobím podľa tohto receptu:http://varecha. pravda. sk/recepty/univerzalne-cesto-na-pirohytastickyknedlicky/56872-recept. html
Šmaľcovníky
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým...
Šľahaný rezeň z bravčovej pečene
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na...
Guacamole dip so zeleným hráškom
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...