Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami fotorecept

sracz - fotkasracz, 1. júna 2016
Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami (fotorecept)
Foto: sracz

Predstavujem Vám variant rcp obohacovania príloh k mäsám, alebo aj ako samostatného chodu. Takto pripravenú slovenskú ryžu som podával k bravčovému výrezu z rebier, Zobraziť celý popisPredstavujem Vám variant rcp obohacovania príloh k mäsám, alebo aj ako samostatného chodu. Takto pripravenú slovenskú ryžu som podával k bravčovému výrezu z rebier, ale záleží len a len na Vás, čo s ním urobíte Vy. Výhodu predstavuje aj skutočnosť, že na jeho realizáciu môžete použiť čerstvé suroviny, alebo konzervované polotovary. Tentoraz voľba padla na sterilizivané fazuľkové lusky, ktoré môžu byť nahradené hubami, hráškom, karfiolom, či mrkvou, alebo ich kombináciou, dokonca aj s mrazenými.

4÷6
porcie
12÷15 minút
príprava
12÷15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
450 - 500 g (orzo)
750 - 800 ml
2 ČL
1 PL
327 ml (konzerva)
250 - 333 ml




Postup

  1. 1

    na PL slnečnicového oleja som „na melír“ popražil dva poháre slovenskej ryže (orzo), zalial dvojnásobkom horúcej vody (ak chcete bohatšiu dávku, použite mäsový vývar), pridal 2 KL soli, zamiešal, korunoval PL masla a pod pokrievkou nechal vodu „vyfučať“, až sa v nej urobili dierky; potom som do ryže pridal konzervované, samozrejme zliate, lusky mladej fazuľky a poriadnu hrsť petržlenových lístkov (na „broky“ pokrájané halúzky petržlenovej vňate som nám ráno pridal do praženice); opatrne nežne premiešal a pod pokrievkou, ale už pri vypnutom zdroji tepla, nechal dôjsť,

    Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    viac k tejto technológii nepovažujem za potrebné dodávať, snáď iba toľko, že rôznymi chutnými doplnkami môžete obohacovať aj ryžu, tarhoňu, či iné, aj zapekané, cestoviny; takto vyzerá ako „sólo“ podávaná príloha na porcelánovom tanieriku

    Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a takto si ju môžete pamätať z mojeho rcp na bravčové kocky na paradajkách! Všetkým Vám želáme veľa úspechov pri realizácii vlastných nápadov a samaozrejme, že aj dobrú chuť!

    Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

klukodvody
Krásná rýže, chutný recept a já má problém. Hledám a hledám a stále nenacházím v regálech Slovenskou rýži. Je tam hoci čo ale tahle krása prostě není. No a Ty náš vzdálený příteli a kamaráde máš tuhle rýži v dálce a já za humny nic. No počkám až pojedeme na Slovensko a tam ji snad koupím. Moc Vás tam všechny zdravíme vespolek a Tvoji lepší 1/2 samozřejmě také.
klukodvody
Aha tak vyhledávač pomohl a už konečně vím co je Slovenská rýže a to už najdu. Já fakt hledal rýži.
mesiar50
Veľmi pekne a gustiózne pripravené jedlo.
Pekne ťa pozdravujem kamarát.
* * * * *
huhulienka
Super príloha. Slovenská ryža je u nás veľmi obľúbená, zelená fazuľka tiež.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia