Letný šalát z valeriánky poľnej
Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s...
Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...
Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi...
Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Mätovo-cuketové rizoto
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým
Studená zelená jogurtová polievka
Jednoduchá rýchla letná polievka zo zeleniny a byliniek výborne osvieži v horúcich letných dňoch.
Mäsové taštičky s kapustou
Cesto si urobím podľa tohto receptu:http://varecha. pravda. sk/recepty/univerzalne-cesto-na-pirohytastickyknedlicky/56872-recept. html
Šmaľcovníky
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým...
Šľahaný rezeň z bravčovej pečene
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na...
Guacamole dip so zeleným hráškom
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...
Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou
Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.
Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...
Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom
Dnešný deň som spríjemnila mojím blízkym, takouto dobrotou!!!!
Opražané spaghetti so zeleninou
Tento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo som pripravovala na spôsob stir...
Kurací kyslý šalát á la treska
Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.
Sicílske canolli
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.
Dánska narodeninová torta - Jordbærlagkage
Lagkage je v preklade vrstvený koláč, alebo torta. Pripravuje sa na narodeniny s rôznymi obmenami....
Pečené - dusené králičie stehná na masle a Chardonnay
Máme radi králičie mäsko, spravila som stehná z králika, ktoré som aj dusila a piekla,...
Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou
Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným:...
Kuskus - Couscous s oprážanou zeleninou a bylinkami
Pridávam recept do nastávajúcich horúcich dní na ľahké rýchle a osviežujúce jedlo.
Pečený jahňací hrebienok
Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem...
Pazderňáky
Je to recept starý prastarý, zdedený po rodičoch a starých rodičoch. Neviem čo znamená...
Kuracie stehná so šípkovým lekvárom
Takto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden...
Tekvicové kornútky
Jeden recept na taketo kornutky tu uz mam. Rozhodla som sa, ze pridam aj tento...
Pikantná kapusta
Lahana Yemeği. Vyborne a jednoduche jedlo, pripravene z cerstvej kapusty. Moze sa podavat ako priloha, alebo...
Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami
Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku
Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi...
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Slovenská ryža (orzo) s jadrovníkmi a špargľou
Tarhoňa, mrvenica, slovenská ryža (talianske orzo) ako prílohy, si v našej kuchyni už dávno...
Bravčový bôčik
Bravčový bôčik pečený je nádhera no niekto ho nemôže je dosť kaloricky. Tak ho občas robím...
Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami
Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na...