Foto: monty469
Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich pripravili na obed :-)
Postup
-
1
Pstruhy dobre umyjeme a narežeme.
-
2
V kastróliku roztopíme maslo, pridáme rozmarín, krátko orestujeme, aby rozmarín uvoľnil arómu. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu, premiešame a odstavíme.
-
3
Pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme rascou zvonku aj zvnútra, prelejeme pripraveným maslom s rozmarínom, a s citrónovou šťavou zvonku aj zvnútra, a necháme odstáť v chladničke 2 hodinky.
-
4
Na panvici si zohrejeme olej s maslom, a pstruhy opekáme z každej strany po 5 minút.
-
5
Počas fotenia úvodnej fotky, pstruh zavoňal nášmu kocúrikovi Montymu tak, že hneď priskočil k tanieru a chcel ochutnať, ryby má veľmi rád, keď manžel príde z rybačky s úlovkom, hneď sa objaví a čaká na svoj prídel :-)
@ Denyany,@ Terinka ďakujem vám pekne, ste milé. Ak by bol záujem, rada privítam aj vás. Stôl je veľký :-) Všetkým prajem krásny slnečný víkend
posielam 5* za krásnu prácu!
@Frezia veľmi pekne ti Ďakujem :-)
Milé @Jack a @Chica114 Ďakujem vám, určite ho pripravím, stôl je už pripravený, keďže čakám viac hostí, dokonca aj z Ameriky či Čiech, tak vy dve sa tam určite zmestíte :-) Majte krásnu nedeľu
Milá @Veronikkka aj tebe Ďakujem, pstruh patrí medze naše najobľúbenejšie ryby, takže si ich užívam, pokiaľ ich manžel nosí. Čo chvíľa začne nosiť kaprov, no a to sa nedá so pstruhom porovnať. Predsa dravá ryba chutí úplne inak :-) Ďakujem za pochvalu a prajem krásny dník
@Danda Ďakujem, dúfam, že brat bude mať úspešné rybačky krásnymi úlovkami. Pekný deň
@Cesminaz tak to veru hej, obedík ako lusk :-) Zdravý, výživný a chutný
@Violeta Ďakujem !
@Marianne , tak ako píšeš, keď je rybka dobrá, veľa netreba okolo toho špekulovať, a pripraviť čo najjednoduchšie. V tomto prípade platí, že v jednoduchosti je krása. Masielko, bylinky a citrón, soľ, korenie a je vymaľované :-) Ďakujem a prajem krásny deň
ďakujem ti veľmi pekne :-)
Ďakujem ti veľmi pekne. Ja to narezávam preto, lebo korenie, či marináda lepšie prenikne do ryby.
ďakujem ti veľmi pekne. Je to jednoduchý recept, ale pstruh veľa nepotrebuje
Veru máš pravdu, je šikovný a nie len rybár :-) Teším sa, že som ti receptom privodila pekné spomienky. Ďakujem ti veľmi pekne