Pstruh na masle s rozmarínom fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 4. júna 2016
Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept)
Foto: monty469

Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich pripravili na obed :-)

Suroviny

3 ks
1 ČL
z 1  citróna
1 kopcovitá PL
4 ks
Na vyprážanie:
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pstruhy dobre umyjeme a narežeme.

    Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V kastróliku roztopíme maslo, pridáme rozmarín, krátko orestujeme, aby rozmarín uvoľnil arómu. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu, premiešame a odstavíme.

    Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme rascou zvonku aj zvnútra, prelejeme pripraveným maslom s rozmarínom, a s citrónovou šťavou zvonku aj zvnútra, a necháme odstáť v chladničke 2 hodinky.

    Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si zohrejeme olej s maslom, a pstruhy opekáme z každej strany po 5 minút.

    Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas fotenia úvodnej fotky, pstruh zavoňal nášmu kocúrikovi Montymu tak, že hneď priskočil k tanieru a chcel ochutnať, ryby má veľmi rád, keď manžel príde z rybačky s úlovkom, hneď sa objaví a čaká na svoj prídel :-)

    Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
Zdravíme Tvého manžela, ne že bychom záviděli, to opravdu ne ale hned bychom tiše přisedli. Krása a potěšení nejen pro oči .Srdečně zdravíme a přejeme dobrou chuť.
1x haji
denyany
A ja veru v dobrom závidím prísun tých čerstvých rýb! My nerybári sme odkázaní na obchody, ale keďže máme ryby v obľube, kupujem ich často.Pstruhy robím podobne. Tie tvoje vyzerajú skvelo!
haji
Jejda, vidím, že budu pátá přisedat - už je tam Montík, Klukodvody s paní a Izi, tlačenice veliká! Monty, to musí být pošušňáníčko, chrumkavý pstruh s novými bramborami. Hmm Přeji krásnou sobotu celé rodince i Montíkovi!! Mávám!!
monty469
@ Klukodvody ,@ Izabella ,@ Haji ďakujem vám veľmi pekne. Nemám problém, v hale roztiahnem jedálenský stôl a pomestíme sa všetci :-) Rada vás privítam.
@ Denyany,@ Terinka ďakujem vám pekne, ste milé. Ak by bol záujem, rada privítam aj vás. Stôl je veľký :-) Všetkým prajem krásny slnečný víkend
sracz
Tak takéto niečo smiem, môžem a chcem aj ja, milá @monty469 "z okruhloho taľaru". Robievam ich často, spravidla s čerstvou bylinkovou bukrétou v dutine a pridám aj po koliesku citróna a pomaranča! ... ta naj prebača, aľe abi pri stoľe nebuľi dziri, ta pridzem i ja s moju, prinešem cahacu harmoniku a zašpivame sebe šicki do kopi s veľo hlasami! Ta ňe?
jack
Krásne jedielko.Dúfam,že keď niekedy dojdem k tebe tak mi ho pripravíš.
veronikkka
milujeme pstruhy, na 1* si pripravila túto úžasnú pochúťku :-)
posielam 5* za krásnu prácu!
danda3
Mňam, toto by som si dala hneď, už sa teším, keď brat začne chodiť na ryby a donesie nejakú rybu, teda dúfam, že sa mi niečo ujde...☺
evanaaa
Pstruha občas spravím, ale len kúpeného, ten čerstvo chytený je iste omnoho lepší. Máš ho krásne opáleného :), asi budem musieť aj ja nabudúce kúpiť..... A @monty469 , prosím ťa, aj oškrabeš vrch od tých drobných šupiniek? Lebo ak kúpim, akože vypitvaného, tak ho čistím aj zvrchu, lebo neviem, či tam tie šupinky môžu byť alebo nie, aj keď sú dosť drobné.
marianne
asi tak, na dobru rybku toho naozaj vela netreba: ja vzdy v kastroliku rozohrejem maslo s oliv.olejom a s bylinkami- dnes to bol tymian a salvia zo zahradky, osolim okorenim ...cirton do upravy nedavam, uz len na tanier k rybke. Hodim na 20 min. do rury, vybavene.
1x havino
monty469
Milý @sracz ! Ďakujem ti veľmi pekne za milé slová, ktoré ma vždy potešia. Robievam aj ja pstruha plneného bylinkami a citrónom, aj naposledy som ho takto pripravovala, ale sem som nepridávala, nejak sa mi nechcelo :-) Ale s tým pomarančom to určite vyskúšam, novým chutiam sa nebránim, skôr naopak. Pstruhov máme dosť, a to som už asi 12 ks urobila, a aj sme darovali, vďaka Bohu, rybárska sezóna môjho muža je úspešná. A teraz ku temu stolu, ta pric i ty zo svoju, mesca mame dojsc, ľem nezabuc donesc totu cahacu harmoňiu, bo my sebe ľubime zašpivac, aľe i posluchac šumne vychodňarske špivanky. Sce vitani, ta še ponahľajce, pokym ešte jest :-)) Pozdravujem teba aj celú rodinku, majte krásny deň!

@Frezia veľmi pekne ti Ďakujem :-)

Milé @Jack a @Chica114 Ďakujem vám, určite ho pripravím, stôl je už pripravený, keďže čakám viac hostí, dokonca aj z Ameriky či Čiech, tak vy dve sa tam určite zmestíte :-) Majte krásnu nedeľu

Milá @Veronikkka aj tebe Ďakujem, pstruh patrí medze naše najobľúbenejšie ryby, takže si ich užívam, pokiaľ ich manžel nosí. Čo chvíľa začne nosiť kaprov, no a to sa nedá so pstruhom porovnať. Predsa dravá ryba chutí úplne inak :-) Ďakujem za pochvalu a prajem krásny dník

@Danda Ďakujem, dúfam, že brat bude mať úspešné rybačky krásnymi úlovkami. Pekný deň
monty469
@Evanaaa ja som ešte nikdy rybu nekupovala, som naozaj vďačná za to, že doma máme stále čerstvú :-) A k tým šupinkám, ryby u nás čistí manžel, a oškrabuje aj tie drobné šupinky. Tak asi to tak má byť :-) Ďakujem a prajem krásny deň

@Cesminaz tak to veru hej, obedík ako lusk :-) Zdravý, výživný a chutný

@Violeta Ďakujem !

@Marianne , tak ako píšeš, keď je rybka dobrá, veľa netreba okolo toho špekulovať, a pripraviť čo najjednoduchšie. V tomto prípade platí, že v jednoduchosti je krása. Masielko, bylinky a citrón, soľ, korenie a je vymaľované :-) Ďakujem a prajem krásny deň
garanco
Monty469, prisadla by som si aj ku kocúrikovi, aj by sa mu odo mňa niečo ušlo:-)), ryby, najmä pstruhy máme veľmi radi, no s prípravou to nie je až také dobré, vždy hľadám nejaký chutný recept a dobré rady. Tie šupinky zoškrabujem aj ja, ale , napíš mi, prosím, prečo si ich naprieč narezala, dá sa potom vybrať celá chrbtová kosť? ( Vždy sme mali ryby iba z obchodu, ale najradšej ich kúpim, keď ešte plávajú v kadi a predavač ich predo mnou zabije a vypitve)
babucka
Vonu tvojho jedla citim aj cez monitor vyzera vynikajuco a urcite i chuti.V daka za novy recept zajtra vyskusam.
mesiar50
Šikovný rybár je tvoj manžel.Prišla mi na um moja mladosť,keď som na rieke Ipeľ veľa času strávil pri vode.Ďakujem ti za pekné spomienky.Prekrásny recept.
monty469
@Garanco (6.6.2016 19:40)

Ďakujem ti veľmi pekne. Ja to narezávam preto, lebo korenie, či marináda lepšie prenikne do ryby.
monty469
@Babucka (7.6.2016 19:06)

ďakujem ti veľmi pekne. Je to jednoduchý recept, ale pstruh veľa nepotrebuje
monty469
@Mesiar50 (8.6.2016 10:28)

Veru máš pravdu, je šikovný a nie len rybár :-) Teším sa, že som ti receptom privodila pekné spomienky. Ďakujem ti veľmi pekne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia