Bravčový perkelt so sušenými paradajkami fotorecept
Foto: babkamt
Po dlhom čase som pri príprave mäsa nepoužila tlakový hrniec. Šťavu som ničím nemusela zahustiť.
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla, nakrájala na kocky. Očistila som dve cibule a dva strúčiky cesnaku.
-
2
Cibuľu som udusila na 1 pl masti. Hrniec som stiahla z ohňa. Pridala som 2 čl mletej sladkej papriky.
-
3
Papriku som premiešala, pridala som trošku vody, ešte som cibuľu povarila, kým sa mi všetka voda neodparila.
-
4
Asi takto. Cibuľa bola rozvarená.
-
5
Kým sa mi cibuľa s vodou varila, pokrájala som si zelenú papriku. Paradajku som narezala na vrchu do kríža, vložila som ju do pohára, zaliala horúcou vodou z kanvice. O chvíľu som ľahko stiahla z paradajky šupku.
-
6
Nakrájala som ešte dve sušené paradajky.
-
7
Mäso som vložila do pripraveného základu. Opiekla som ho. Pridala som nakrájanú papriku a cesnak.
-
8
Takisto som pridala oba druhy paradajok. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením. Hodila by sa aj jedna feferónka, no nemohla som ju dať, kvôli vnučke.
-
9
Všetko to pustilo dostatok šťavy, takže som mäso ničím nepodliala. Mäso som dusila pod pokrievkou za občasného premiešania. Mäso bolo rýchlo mäkké. Kým sa mäso dusilo, spravila som halušky.
-
10
Chlapi si dali dupľu, takže zostalo len na dne hrnca k večeri:-)
Diskusia k receptu